Временно е затворен пътят Русе – Бяла, в района на Две могили

Арестуваха 33-годишен мъж, контактувал с малолетни в интернет, докато осъщестява сексуалните си желания

“Рома” обезкърви Босна за България

Двама тежко ранени при катастрофа на пътя Варна-Добрич

Съмнителен пакет в лагера на турски спасители в Монтана вдигна по тревога МВР

Промяна в правилата за управление на електроенергийната система ще позволи на бизнеса да участва в осигуряване на студен резерв

Държавният глава Румен Радев на официално посещение в Палестина (СНИМКИ)

Катастрофа между автомобил и снегорин на магистрала “Марица”, един човек е пострадал

Дженифър без секс цяла година

Хърватското правителство прие Истанбулската конвенция

Саркози заяви, че обвиненията в корупция срещу него са лъжа и манипулация

Вижте кои са предложените от председателя Пламен Георгиев за членове на новата комисия за борба с корупцията

Възстановено е движението на влакове в междугарието Долна Махала – Карлово

Студентка спечели конкурса за лого на “Варна-Европейски град на спорта”

Задържаха деца за незаконна сеч

Платформата The Venture с награден фонд 1 милион долара събира идеи в областта на социалното предприемачество до 1 декември

Ако имате бизнес или добра идея в областта на социалното предприемачество или не ви липсва вдъхновение да измислите такава, има и кой да ви помогне да я финансирате. Условието е да сте над 25 години и да побързате – до 1 декември на платфромата The Venture Chivas  събира добри идеи, които не само могат да се превърнат в успешен бизнес, но и имат потенциала да променят социалната среда около нас към по-добро.  Колкото по-практична и приложима е идеята, толкова е по-голям и шансът й да спечели.

Инициативата “The Venture – WIN THE RIGHT WAY” е  отворена за кандидатстване от България, а наградният фонд  е 1 милион долара и ще бъде разпределен между един или няколко финалиста в конкурса.

Повече информация за проекта може да намерите на www.theventure.com.

             България имаше шанса да бъде избрана сред стотици държави да е една от страните, които имат възможността да се включат в инициативата The Venture. Идеята за проекта идва от разбирането, че на всеки пазар по света се заражда едно ново поколение потребители, които все повече вярват, че бизнесът трябва да бъде сила, която създава и работи в полза на доброто. Социалната промяна  вече има нужда не само от усилията на правителства и неправителствените организации, но и от предприемачите, които могат да допринесат с идеите си за промяната на средата около нас. България е идентифицирана като пазар, който има потенциала да допринесе към инициативата и ще има шанса да излъчи свой локален победител, който да се състезава за наградата от 1 милион долара, за да реализира бизнес идеята си.

Големият победител за България ще бъде обявен до 18 януари, а няколко седмици по-късно ще бъдат обявени финалистите от всички  държави, включени в инициативата на Chivas Regal.

Всички финалисти от страните-участници ще бъдат поканени на едноседмичен тренировъчен лагер в чужбина през март 2016 г. Те ще имат шанса да се срещнат и да обсъдят проектите си с водещи лидери на компании от технологичния бранш, а техни ментори ще бъдат световни експерти.

В първото издание на инициативата The Venture от българска страна спечели стартиращата компания Arthesis. Българският екип разработва персонализирани обвивки за протези чрез 3D принтер, които вдъхват самочувствие и увереност на хората с ампутация на крака. Българската компания Arthesis, която нареди България сред 16-те държави в света, които се съревноваваха в сложната бизнес категория, каквато е социалното предприемачество,  успя да набере над $17 000 в първия кръг на конкурса.

Голямото признание за българските социални предприемачи от Arthesis дойде и от международния бизнес под формата на бизнес запитвания от много държави, сред които САЩ, Япония и Канада. Институции в много други страни вече са проявили интерес към проекта. Arthesis са увеличили с 20% продажбите си след участието си в конкурса. 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.