Руски самолет, превозващ ЗРК „Панцир“, прелетя над България

Високо напрежение и драма на „Тича“, „Левски“ загуби нови точки

България предлага шест стратегически проекта за развитие на граничните региони

Япония съобщи за 14 нови случая на заразени с коронавирус

Президентът на Кипър пристига на официално посещение в България в понеделник

Криминално проявен нападна лекар във Варна

Увеличават се делата за домашно насилие в Горнооряховския районен съд Над 285 000 лева са събрали държавните съдебни изпълнители през 2019 година

Джем Йълмаз е известен актьор и… женкар

Отвлечената 15-годишна избягала докато похитителят й говорел по телефона

Сиртуиновата диета, с която Адел отслабна с 46 кг Певицата приема по 1000 калории дневно

Четирима задържани за склоняване към проституция при спецакция в Пловдив

Венци Венц с ново гадже в Ница

Жертвите на коронавируса в Италия станаха две

Италианците купуват най-много нови мотоциклети в ЕС Търсенето на малки електрически скутери в Европа скача с 50%

Камерите на тол системата ще подпомагат работата и на МВР и Агенция „Митници“

Платформата The Venture с награден фонд 1 милион долара събира идеи в областта на социалното предприемачество до 1 декември

Ако имате бизнес или добра идея в областта на социалното предприемачество или не ви липсва вдъхновение да измислите такава, има и кой да ви помогне да я финансирате. Условието е да сте над 25 години и да побързате – до 1 декември на платфромата The Venture Chivas  събира добри идеи, които не само могат да се превърнат в успешен бизнес, но и имат потенциала да променят социалната среда около нас към по-добро.  Колкото по-практична и приложима е идеята, толкова е по-голям и шансът й да спечели.

Инициативата „The Venture – WIN THE RIGHT WAY“ е  отворена за кандидатстване от България, а наградният фонд  е 1 милион долара и ще бъде разпределен между един или няколко финалиста в конкурса.

Повече информация за проекта може да намерите на www.theventure.com.

             България имаше шанса да бъде избрана сред стотици държави да е една от страните, които имат възможността да се включат в инициативата The Venture. Идеята за проекта идва от разбирането, че на всеки пазар по света се заражда едно ново поколение потребители, които все повече вярват, че бизнесът трябва да бъде сила, която създава и работи в полза на доброто. Социалната промяна  вече има нужда не само от усилията на правителства и неправителствените организации, но и от предприемачите, които могат да допринесат с идеите си за промяната на средата около нас. България е идентифицирана като пазар, който има потенциала да допринесе към инициативата и ще има шанса да излъчи свой локален победител, който да се състезава за наградата от 1 милион долара, за да реализира бизнес идеята си.

Големият победител за България ще бъде обявен до 18 януари, а няколко седмици по-късно ще бъдат обявени финалистите от всички  държави, включени в инициативата на Chivas Regal.

Всички финалисти от страните-участници ще бъдат поканени на едноседмичен тренировъчен лагер в чужбина през март 2016 г. Те ще имат шанса да се срещнат и да обсъдят проектите си с водещи лидери на компании от технологичния бранш, а техни ментори ще бъдат световни експерти.

В първото издание на инициативата The Venture от българска страна спечели стартиращата компания Arthesis. Българският екип разработва персонализирани обвивки за протези чрез 3D принтер, които вдъхват самочувствие и увереност на хората с ампутация на крака. Българската компания Arthesis, която нареди България сред 16-те държави в света, които се съревноваваха в сложната бизнес категория, каквато е социалното предприемачество,  успя да набере над $17 000 в първия кръг на конкурса.

Голямото признание за българските социални предприемачи от Arthesis дойде и от международния бизнес под формата на бизнес запитвания от много държави, сред които САЩ, Япония и Канада. Институции в много други страни вече са проявили интерес към проекта. Arthesis са увеличили с 20% продажбите си след участието си в конкурса. 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.