Пиян поляк на инсулин "приземи" самолет в Бургас. Той: Пошегувах се за бомбата (обзор)

Сигнал за бомба приземи в Бургас самолет за Египет

Кметът Николов след проверката: Взрив не бе открит, летището е отворено

Сигнал за бомба приземи самолет, пътуващ за Египет, в Бургас. Самолетът излетял от полската столица Варшава и когато 67-годишен пътник информирал за съмнителен според него багаж, летателната машина се намирала в небето над България. Пилотите веднага подали сигнал, че искат разрешение за кацане в Бургас. На момента се е задействала системата "Антитероризъм". На мястото пристигнаха много полицейски сили, както и кметът на Бургас Димитър Николов.

Самолетът е кацнал в Бургас около 06.00 часа сутринта.

"161 пътника са свалени, сред тях има и две бебета. Пътуващите са основно полски туристи", съобщи пред журналисти директорът на Бургаското летище Георги Чипилски. Туристите са спокойни, проверява се багажът им и се беседва с тях, обясниха от Гранична полиция.

Около 10. 30 часа стана ясно, че полската авиокомпания "Смол планет" изпраща допълнителен самолет да превози 161-те пасажери до Египет. Това се наложило, тъй като заради огромния стрес, който са преживели, пътниците не искали да се качат обратно на стария, каза източник от аеропорта.

67-годишният мъж, който подал сигнала за бомбата, бил на инсулин, а лекарството било в багажа му. Специална линейка пристигна от Бургаската болница и медицински екип го прегледа. Лекарите установиха, че пътникът е добре.

"Взрив не бе открит. Всичко е спокойно и летището е отворено", заяви кметът на Бургас Димитър Николов след проверката на багажа на пасажерите и самолета.

Разследването по случая продължава. От всички събрани до момента доказателства става ясно, че подаденият сигнал не е верен, каза окръжният прокурор Калина Чапкънова.

67-годишният поляк се пошегувал, че в самолета има бомба, заявили от полската авиокомпания. Той обаче е задържан за 24 часа съобщи прокурор Чапкънова и обясни, че на чужденеца ще бъде повдигнато обвинение. По думите й, мъжът е бил в нетрезво състояние, когато подал сигнала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини