Пенсионер от Благоевград стана жертва на измама от двама, представящи се за евреин и сърбин

Нов вид измама на възрастни хора разследват органите на реда в Благоевград.

76-годишен благоевградчанин е разказал в полицията как е бил измамен от двама мъже, представящи се за евреин и сърбин.

Дядото бил спрян от непознат за него мъж на видима възраст около 50-55 години, представящ се за евреин, който не познава българските пари. Непознатият обяснил, че жена му е настанена в болнично заведение и е необходимо да й покаже как изглеждат българските пари. Потърпевшият заявил, че не разполага с голяма сума у себе си, но има налични около 3000 лв. в банка.

В разговора на двамата мъже се намесва втори, непознат за потърпевшия, мъж на видима възраст около 50-52 години, който се представил за сърбин и съобщил на "евреина", че съпругата му е ударила колата на неговата съпруга и предложил като компенсация парична сума. "Евреинът" не приел, но предложил на "сърбина" часовник за който твърдял, че е реликва. Между двамата възникнал спор за стойността на часовника, като посредник в спора се оказал потърпевшият.

В хода на спора "евреинът" е предложил на потърпевшия да отидат до банката и той да изтегли наличната в сметката сума, за да я покаже на съпругата си. След като 76-годишният мъж изтегля и предава на "евреина" сумата от около 3 000 лв., получава от него часовника за съхранение и остава пред банката за да го изчака, докато покаже парите на съпругата си и се върне.

Двамата непознати мъже се отдалечават в две различни посоки и повече не се връщат. Работата по установяване на извършителите на деянието продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони