Върнаха дрехите на прегазения в Панагюрище Петьо на родителите му 7 месеца по-късно

Пловдивският апелативен съд потвърди в четвъртък присъдата на Пазарджишкия окръжен съд, с която Цветан Пъков бе осъден на 4 години затвор при първоначален общ режим и лишен от правото да управлява МПС за срок от 7 години.

Пъков бе признат за виновен в това, че на 14 април 2015 г. в Панагюрище е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 6-годишния Петьо Гевечанов със своя джип "Ауди Q7". Момчето бе прегазено, докато пресича с велосипеда си пътното платно, а след това било влачено над 40 метра от движещия се с 78 км/час джип.

Присъдата бе изменена единствено в частта за веществените доказателства, като бе постановено вещите, иззети в деня на инцидента, да се върнат на родителите на загиналото дете Десислава и Петьо Гевечанови. Така те получиха дрехите му повече от 7 месеца след фаталния ден.

Делото бе разгледано на първата инстанция по реда на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинителния акт и наложеното наказание се редуцира. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред ВКС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право