300 музиканти озвучават “Двете кули” в “Арена Армеец”

На 19 декември публиката в зала “Арена Армеец” ще преживее отново с жива музика кинохита “Властелинът на пръстените” - този път с втората част The Lord of the Rings in Concert. “Двете кули” е един от любимите на феновете на трилогията заради многото битки и музиката, която съпътства неизменно най-епичните моменти. Доказателство за нейната водеща сила е и наградата “Грами” за най-добър саундтрак, дело на композитора Хауърд Шор.

Вече започват да пристигат партитурите за всички инструменти, по които трябва да работят музикантите от Симфоничния оркестър на БНР. Томовете с ноти се подготвят лично от Хауърд Шор, страниците им са близо 1200, което обещава вечер, изпълнена с не само със специални ефекти, а и с жива музика. Докато на огромния екран се прожектира целият филм, то основната част от „битката” остава за диригента, от когото зависи пълният синхрон на изпълнителите (повече от 300 музиканти и певци) с картината.

Билетите са с цени от 60 до 120 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg в цялата страна, в билетния център НДК и касите на “Арена Армеец”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица