Банките запазват добрите си резултати Подобрява се капиталовата адекватност, което допълнително увеличава стабилността на системата

Няма пострадали български военни при ракетен обстрел в Кандахар

АПИ: Внимавайте от км 24 до км 30 на АМ „Тракия“ в посока София

Сан Ремо събра оригиналните „Рики е повери”

Министър Ангелкова е на двудневна визита в Полша

16 години затвор за американец, изгорил гей флага

Проф. Николай Овчаров: Отказах предложение за работа от Васил Божков

Четирима гърци пострадаха след катастрофа с чешки тир на „Тракия“

Ивайло Иванов: Задържани са 7 души в Стара Загора във връзка с крупна кражба

Великобритания се готви за епидемия от коронавирус

Глобяват с над 11 хил. евро за откъснато кокиче в Турция

Как можете да избягвате всичко, което ви прави дебели?

Ревизия на приватизацията и кошмарите на прехода Трябва да бъдат приветствани усилията на новия главен прокурор Иван Гешев

Боил Банов: Министерство на културата е проверявало музея на Божков, нямаме правомощия за частни колекции

Ивелина Василева, ГЕРБ: Предлагаме по-строги мерки за всички инсталации за изгаряне на отпадъци

Манолова: Гражданските организации ще бъдат истински партньори на омбудсмана

Гражданските организации ще бъдат истински партньори при определянето на работата на омбудсмана и в решаването на важните за гражданите проблеми.

Това коментира пред „Фокуд“ омбудсманът Мая Манолова, след като обяви, че очаква неправителственият сектор да отправи предложения за номинирането на заместник-омбудсман.

„Когато встъпих в длъжност, обещах, че реално ще си партнирам с гражданските организации, че те ще бъдат мои истински партньори при определянето на моята дейност и всяка една важна за българските граждани тема.

Смятам, че изборът на заместник-омбудсман е достатъчно значим въпрос, тъй като това е фигурата, която ще подпомага моята работа по правозащитни теми и при отстояването на правата на българските граждани“, категорична бе Манолова.

Според нея е нормално партньорите да имат активно отношение в този процес и гражданските организации да предложат човек с опит, експертиза в защитата на човешките права и отстояването на важни обществени каузи.

„Надявам се след това да убедим народните представители в необходимостта от неговия избор“, подчерта омбудсманът.

По думите на Мая Манолова заместник-омбудсманът може да играе много важна роля в защитата правата на гражданите. Тя поясни, че при повече кандидатури за позицията, ще има предварителен подбор. Манолова добави, че в подобен случай очаква помощ от конституционния съвет, който е създала преди дни, съставен от именити юристи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.