Митничари задържаха маркирано гориво за видинско училище

Служители от сектор Оперативен контрол към отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница-Лом разкриха измама с 560 литра маркирано гориво за видинско училище, съобщиха от Агенция "Митници".

Горивото е открито при проверка на цистерна за превоз на гориво за отопление, която по документи трябвало да е празна. Цистерната разтоварила гориво за отопление за видинско училище. Веднага след доставката митничарите спрели за проверка цистерната, в която се оказало, че има още над половин тон гориво. За него нямало документи и не е било предназначено за друго място, т.е. горивото е отклонено от предназначението си.

Горивото е задържано, взети са и контролни проби. Работата по случая продължава. Извършва се проверка дали уредите на цистерната са манипулирани, за да отчитат по-големи количества от реално разтоварваните.

Преди седмица, при идентичен случай, служители на Митница-Русе установиха отклоняване на 750 литра маркирано гориво, предназначено за училище в русенско село, чрез манипулиран брояч на цистерната за доставка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони