Фандъкова: Ще има нова коледна елха, снощи беше посадена пред НДК

Ще има нова градска елха, която снощи беше посадена пред НДК. Това каза пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова в 7-мо ОДЗ „Детелина“, район „Триадица".

„Заедно с цялата реконструкция на парка в градината се издига специално засадена жива елха. Знаете, че градската елха, която е на ул.„Граф Игнатиев“ и ул. „Алабин“ е много красива, но мястото е много малко и вече не е достатъчно за събирането на хората при запалването на коледната елха“, каза тя.

„Ще координираме нейното запалване заедно с това на другата елха, но е важно, че е на много централно място.

Знаете колко хубаво е осветен целият Национален дворец на културата“, каза тя. Йорданка Фандъкова посочи, че не може да се позволи от бюджетни средства да се увеличават разходите за украса. По думите й нуждите на София са много.

„Радваме се много на социално отговорни кампании, които подпомагат украсата на града“, каза тя. Фандъкова коментира темата за избора на Анатоли Илиев като член в УС на европейските столици, които избират градовете домакини във връзка с обявяването на София като европейска столица на спорта през 2018 г.

„Това е много голямо признание. Анатоли Илиев беше един от хората, които координираше дейностите по защитата на кандидатурата на София за Европейска столица на спорта.

Благодарна съм на всички, които положиха тези усилия. Работата е много сериозна и важна. С всяко действие и всеки проект ние показваме, че неслучайно София е избрана, както виждате тук и в детските градини. Сега се води дискусия за масовия спорт, за големия спорт.

На Общината ролята е да инвестира в масовия спорт и то за най-малките. Нашите усилия са насочени от условия за спорт в детските градини ,през училищата и разбира се чрез общинските програми на различните спортни клубове, които гарантират заниманията на децата с по-масови спортни дейности“, каза тя. По думите й, това е голяма гордост и отговорност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини