Областната болница в Сливен с нова апаратура за 5,8 млн.лева

"Здравеопазването в Сливен минава на качествено по-високо ниво, благодарение на апаратурата и ремонтите, които са направени по проекта "Осигуряване на ефективна здравна инфраструктура и модернизация на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - заяви в Сливен зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.

Проектът е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на здравното министерство по схема за безвъзмездна финансова помощ от ЕС.

Целта на проекта е да се повиши достъпа до диагностика и лечение на онкологичните заболявания.

Общата му стойност е близо 5,8 млн.лева. С тях за сливенската болница беше закупен висок клас медицинска апаратура - дигитална ехографска система, дигитален скопичен-графичен рентгенов апарат, 16-срезов многодетекторен компютърен томограф, дигитален мамограф, ендоскопска апаратура и система за архивиране и разпространение на образи.

Благодарение на този проект Сливенска област се сдоби с ядреномагнитен резонанс, който беше закупен и монтиран в Отделението по образна диагностика. За по-малко от година с него е извършена диагностика на над 110 души.

С част от средствата е направен ремонт на някои от отделенията. "Нашата болница е най-голямото лечебно заведение в Сливен, което поема най-спешните случаи. Апаратурата се ползва от всички граждани на областта" - каза изпълнителният директор д-р Васислав Петров.

Зам.-министърът заяви, че през следващата година Министерството на здравеопазването продължава с проекта "Региони в растеж", по отношение на модернизацията на инфраструктурата и оборудването на центровете за спешна медицинска помощ.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони