Вижте акцентите от броя на “Труд” в неделя, 18 март 2018

Българка с награди за висша мода в Щатите Заедно с трима сънародници Антоанета Балабанова получи оскар на съпътстващите призове Red Carpet Concierge International в Чикаго

Томислав Дончев: Тези които искат да бутнат властта с партизански методи, заслужават прозвището “гадове”

Варненски ученици спечелиха конкурс на НАСА В надпреварата участвали над 10 000 деца от цял свят

Китай заяви, че е категорично против американския закон за официалните контакти между САЩ и Тайван

Гореща размяна на съпруги В “Смени жената” певицата Йоана гледа овце, фитнес моделът Биляна Йотовска яде свински крачка и жена на каишка чете Библията

ТЕЦ “Бобов дол” спря работа напълно

Опасност от наводнения в Хърватия, евакуират над 600 души

Наградиха морски екипаж, спасявал мигранти

„Умни градове“ се срещат в Тел Авив Сред 500-те гости от цял свят бяха 12 кметове на български общини

На 26 сигнала за паднали клони и дървета са се отзовали екипите на „Аварийна помощ и превенция”

Мустафа Карадайъ от Барутин: Силни сме, когато сме обединени! Не допускайте да ни разделят отново!

Уес Мичъл потвърди подкрепата на САЩ за Кипър

Млади рокаджии показаха откъде изгрява слънцето Групата набира скорост с втори сингъл и видеоклип

Осъдиха словенски политик за сексистки забележки към журналистка

Прокуратурата установи неизрядни „легнали полицаи”

След самосезиране Апелативна прокуратура във Велико Търново, извърши проверка на контрола на изградените изкуствени неравности на пътното платно. Констатиран е занижен контрол и бездействие, по отношение на вмененото задължение от отговорните служби. Изготвената преди три години „Наредба за условията за изграждане или монтиране върху платното за движение на изкуствени неравности и на други средства за ограничаване на скоростта за движение и изискванията към тях“ има за цел да се създадат условия за повишаване на мерките за безопасност на пътищата, като „средствата за ограничаване на скоростта на движение“ следва да отговарят на определени изисквания, за да не стават пречка за безопасността на движението. Много от „легналите полицаи“ не отговарят на необходимите параметри, форма и вид строителни материали. Определен бе срок от една година за премахването им, а до 3 г трябваше да бъдат преведени в годност според изискванията на Наредбата. Този срок е изтекъл на 24 юли тази година 2015 г.

При проверката прокуратурата е установила, че е проявено масово бездействие в общините в петте области на Апелативния район – Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен и Русе. В много от кметствата не се водят и задължителните регистри за изпълнените средства за ограничаване на скоростта на движение.

„Въпреки вмененото нормативно изискване, има общини, които и към момента отказват изпълнение на нормите, с оправдание за липса на предвиден бюджет или нецелесъобразност на премахването на съоръженията, тъй като се намират в близост до детски градини и училища”, коментират от Апелативната прокуратура в старата столица.

От държавното обвинение са разпратени писма до общините за незабавно премахване или привеждане изкуствените неравности на пътното платно, както и осъществяване на задължителен периодичен контрол. При неизпълнение прокуратурата ще оспори пред Административен съд бездействието им. Общините са заплашени и от опасността да бъдат съдени при възникнали ПТП и повреди на автомобили.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.