Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Тежък контрол на границите в Европа: Очертават се опашки за влизане в Гърция

Вътрешните министри на ЕС решиха незабавно да бъдат въведени задължителни проверки на всички, включително граждани на съюза, влизащи през външните граници на Шенгенското пространство.

Пътуващите не просто ще представят паспорт или лична карта, но и ще бъдат проверявани в бази данни, включително и в системите за издирване на престъпници. България вече прави това, каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

На обстойни проверки досега подлежаха само гражданите на държави извън ЕС, а граничинте полиции на членките решаваха каква част и кои граждани на съюза да проверяват.

Новите мерки вероятно означава опашки за българите, влизащи в Гърция (членка на Шенген), особено при по-голям трафик през уикенди и празници. Те са временни, но се очаква да станат постоянни с промени в Шенгенското споразумение до края на годината.

Извънредният среща на вътрешните министри на ЕС вчера в Брюксел бе свикана от Франция след атентатите в Париж от 13 ноември. На форума си те подкрепиха призива на Париж за основно преразглеждане на Шенгенското споразумение, за да се даде възможност за системен контрол на пътуващите в ЕС. „Очакваме до края на годината ЕК да предложи промени в кодекса от Шенген в тази посока“, каза френският МВР шеф Бернар Казньов.

Еврокомисарят по вътрешните работи и миграцията Димитрис Аврамопулос заяви, че ЕК ще предложи създаването на Европейска разузнавателна служба. Това ще изисква и промяна на европейските договори, тъй като разузнаването засяга пряко суверенитета на всяка членка.

Говорителят на Международната организация за миграция Жоел Милман пък предупреди, че мигранти могат да се насочат към България, след като Македония и Сърбия спряха да пускат бежанци, с изключение на идващите от Сирия, Афганистан и Ирак.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.