Силен вятър утре, ще започнат валежи

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за ноември. През нощта над страната ще продължи да духа умерен и на места силен вятър от югозапад. Ще бъде предимно облачно. Минималните температури ще са между 12° и 17°. Утре над Западна България ще бъде облачно. В Източна България преди обяд ще има и слънчеви часове, но след обяд и там ще се заоблачи.

С преминаването на студен атмосферен фронт, от запад на изток ще започнат валежи - през деня в Западна, а до края на деня и през нощта срещу понеделник и в Централна и Източна България. Ще духа умерен и силен, а в Източна България и на места северно от планините и бурен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 25°. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от югозапад. Максималните температури ще са между 19° и 22°. Вълнението на морето ще е 3,4 бала. Над планините ще бъде облачно и дъждовно. По високите части на Рила и Пирин ще превалява и сняг. Ще духа бурен, по високите и открити части и до ураганен югозападен вятър. До вечерта валежите ще спрат. Максималната температура на височина 1200 метра – около 14°, на 2000 метра – около 6°.

В началото на следващата седмица вятърът в източните райони ще отслабне, но ще остане предимно от юг. Ще има значителна облачност, ще превалява дъжд. Температурите ще се понижат и в по-голямата част от страната минималните ще са между 7° и 12°, а максималните - между 10° и 15°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето