870 евро чиста заплата за ягодоберачи в Испания

Българската Агенция по заетостта набира работници за бране на ягоди в испанската провинция Уелва. Местните работодатели са обявили 155 свободни места. Кандидатите трябва да са жени между 18 и 40 години. Чистата дневна надница е 36,54 евро. Работи се по 6,5 часа дневно 6 дни в седмицата. Сметката показва, че за едномесечна работа нетното възнаграждение е около 870 евро (1700 лв.).

Кандидат-гурбетчиите трябва да имат опит в селскостопанска работа. Жени, които са брали ягоди в Испания в предишни години, разказват, че работодателите са коректни, но искат здрава работа, а не работникът да пуши цигара на всеки 30 минути.

Необходимо е ягодоберачите да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, както и да нямат проблеми с кръвното налягане или алергии. Разходите за пътя до Испания се поемат от местните работодатели, но връщането до България е за сметка на работника.

Желащите да берат ягоди в Испания трябва да заявят най-късно до 11 декември, че се интересуват от обявата в бюрата по труда по местоживеене. Интервютата за работа ще са в периода 16-18 декември в Пловдив, Благоевград и София. Одобрените кандидати ще заминат през февруари или март, когато започва кампанията по брането на ягоди. Те ще подпишат трудови договори в Испания с клауза за 15 дни пробен период.

На сайта на Агенцията по заетостта има обява и от чешки работодател, който иска да назначи 50 международни шофьори на камион с постоянен трудов договор. Заплатата е 25 000 чешки крони (около 1800 лв.).

Българска компания за временна заетост набира 20 зидаромазачи и фаянсаджии за работа в белгийския град Антверпен. Заплащането е 2600 лв. Договорите са за срочна работа до 30 март 2016 г. За повече информация вижте сайта на Агенцията по заетостта www.az.government.bg и рубриката му “Работа в Европа”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес