Три самолета кръжаха с часове над София заради бурята, кацнаха в Пловдив и Букурещ

Силната буря тази нощ в София принуди два самолета да кацнат вместо в столицата в Пловдив. Над 300 пътници останаха блокирани с часове. Трети самолет бе пренасочен към Букурещ.

Пасажерите не успяха да слязат от самолетите, защото нямаше кой да ги обслужи. Заради съкращенията, предприети от ръководството на аерогарата, няма достатъчно персонал, който да покрива нощната смяна. Липсва физическият контрол и персоналът, който да прикачи стълбата към самолета, съобщава Нова телевизия.

Единият самолет пристига от Дубай, а другият от Валенсия. Те са кръжали над София, но тъй като горивото им е намаляло под допустимото ниво, пилотите са били принудени да извършат безопасно кацане в Пловдив.

Пътниците заявиха, че се чувстват като заложници в самолетите. Евакуацията им от борда стана минути преди 03:00 часа сутринта. Тогава обаче настъпи другият хаос – с какъв транспорт ще се придвижат до София. Сред пътуващите имаше и деца.

От пресцентъра на "Летище София" уточняват, че два самолета на авиокомпания Wizz Air не са успели да кацнат на „Летище София” и са пренасочени за кацане към Пловдив, предаде Фокус.

Единият самолет, който е пътувал от Дубай, е трябвало да кацне в 21.55 часа. Другият самолет е пътувал от Валенсия и по разписание е трябвало да кацне в 23.50 часа, но също е пренасочен към Пловдив. По-късно пътниците са превозени с автобуси.

Още един самолет, който е на авиокомпания Lufhansa и е пътувал от Мюнхен, е трябвало да кацне в София в 22.05 часа, но е пренасочен към Букурещ. Причината за това отново е бил силният вятър. От пресцентъра увериха, че в момента на „Летище София” се работи при нормални условия.

Очаквайте подробности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини