Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

ЧЕЗ: Хиляди домакинства без ток заради силния вятър

Има населени места без електричество заради силния вятър. Това съобщи за Фокус Виктор Станчев, директор на Дирекция „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, във връзка с ураганния вятър през изминалото денонощие.

„В София – град около 2 000 клиента са засегнати от бурята и са с нарушено електрозахранване. Основно са съсредоточени в с. Клисура, кв. „Курило” и с. Долни Богров. В момента наши екипи се намират на терен и работят по отстраняването на проблемите”, посочи Станчев. Той обясни, че за административна област София – област, в момента сумарно около 2 500 клиента са с нарушено електрозахранване.

„От тях 1500 са в Община Елин Пелин. В Своге с нарушено електрозахранване са около 1800 клиента. В Община Дупница, намираща се в област Кюстендил, положението е най-тежко. Там 2 000 клиента са с нарушено захранване. Това са селата Бистрица, Джерман, Самораново, Червен бряг, Овчарци, Паничище и Крайници. Засегнат от силния вятър е и Рилския манастир”, посочи Станчев. По думите му, в област Враца без захранване са около 6 000 клиента, намиращи се в селата Мало Пещене, Оходен и Чирен.

„В област Монтана, в Община Вършец без захранване са около 500 клиента. Всичко е вследствие на ураганния вятър и свързано със скъсани проводници по мрежата. В момента работят 35 аварийни екипа”, обясни Още Станчев. Той призова всички граждани, които са останали без електрозахранване, да подадат сигнал в информационния център на ЧЕЗ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.