Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Радев прие покана от Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва Българският президент разговаря по негова инициатива с руския си колега за цените на природния газ

Само 20% от зеленчука на пазара е български Вносната стока по-евтина от родната

Обвинението внесе протест срещу оневиняването на подсъдим за 757 растения коноп

„Газпром“ сваля цените за България

Българка изчезна на остров Родос

Подхващат гръцки шофьор на ТИР за трафик на мигранти през Дунав мост 2

2500 лв. глоба за нашенец с неваксинирано куче

Дерменджиев на среща с клубовете

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 19 февруари 2020

ЧЕЗ: 4000 без електрозахранване заради силния вятър, работят 100 аварийни екипи

Пораженията от бурния вятър по електроразпределителната мрежа са доста сериозни, съобщиха от ЧЕЗ „Разпределение България” АД пред „Фокус“.

На територията на страната е имало много счупени дървета, които са нанесли поражения върху електроразпределителната мрежа. Проблемите са основно със скъсани проводници, а на места има и счупени стълбове. „За София най-тежка беше ситуацията в района на кварталите „Княжево”, „Овча купел”, „Драгалевци”, „Бояна”, „Киноцентър”, „Долни Богров”, посочи Василев и добави: „За територията на ЧЕЗ, извън София пораженията бяха по-сериозни в Община Дупница – Сапарева баня, Паничище, Рилския манастир и в София област в населените места Елин Пелин, Своге, Самоков”.

Мобилизирани са допълнителни аварийни екипи. „За територията на град София към настоящия момент работят около 40 аварийни екипа, оборудвани с високо проходима техника и всички необходими инструменти. За цялата територия на ЧЕЗ екипите са около 100”, коментираха от ЧЕЗ. Той поясни, че ситуацията вече е овладяна в повечето населени места и нормалното електрозахранване на клиентите е възстановено.

Към настоящия момент за цялата територия има около 4 000 клиенти без електрозахранване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.