ЧЕЗ: 4000 без електрозахранване заради силния вятър, работят 100 аварийни екипи

Пораженията от бурния вятър по електроразпределителната мрежа са доста сериозни, съобщиха от ЧЕЗ „Разпределение България” АД пред "Фокус".

На територията на страната е имало много счупени дървета, които са нанесли поражения върху електроразпределителната мрежа. Проблемите са основно със скъсани проводници, а на места има и счупени стълбове. „За София най-тежка беше ситуацията в района на кварталите „Княжево”, „Овча купел”, „Драгалевци”, „Бояна”, „Киноцентър”, „Долни Богров”, посочи Василев и добави: „За територията на ЧЕЗ, извън София пораженията бяха по-сериозни в Община Дупница - Сапарева баня, Паничище, Рилския манастир и в София област в населените места Елин Пелин, Своге, Самоков”.

Мобилизирани са допълнителни аварийни екипи. „За територията на град София към настоящия момент работят около 40 аварийни екипа, оборудвани с високо проходима техника и всички необходими инструменти. За цялата територия на ЧЕЗ екипите са около 100”, коментираха от ЧЕЗ. Той поясни, че ситуацията вече е овладяна в повечето населени места и нормалното електрозахранване на клиентите е възстановено.

Към настоящия момент за цялата територия има около 4 000 клиенти без електрозахранване.

Коментари

Задължително поле