"Левски" падна от "Пирин"

Последният в класирането „Пирин“ сътвори сензацията на сезона, като удари лидера „Левски“ с 1:0 в Благоевград. Аутсайдерът постигна първа победа в „А“ група чак в ХVІ кръг.

Голът е едва четвърти за „орлетата“. Още в 30-ата секунда кадри на ЦСКА изработиха чудото - Маркиньос подаде, Мартин Тошев вкара.

Треньорът Наджи Шенсой се превръща в чудотворец - без загуба в трети пореден мач. И то - срещу челната тройка в класирането. Косоварят първо изведе „Пирин“ до 1:1 с „Литекс“ у дома, после - до 0:0 с „Лудогорец“ навън. А преди идването на Шенсой „орлетата“ заслужиха и 0:0 на „Герена“. Вече 6 от деветте си точки скромният в момента, но с горди традиции клуб заслужи срещу отборите от Топ 3.

Така „Левски“ остава без победа над новака през сезона. „Сините“ паднаха даже в контрола срещу благоевградския отбор през лятото с 0:2.

Срещу „Пирин“ се сложи край и на серията от 9 последователни шампионатни мача без загуба на водача в класирането „Левски“ записа 7 победи и 2 равенства в поредицата. Здравата напоследък „синя“ защита допусна само два гола в деветте двубоя и то срещу „Литекс“ и „Лудогорец“.

Докато чудесата приключиха в Благоевград. „Левски“ отново показа неумение да вкара, в други мачове се измъкваше, но сега - не, въпреки тоталното превъзходство. „Сините“ атакуваха неспирно цял мач, шутираха, но и вратарят Красимир Костов вършеше вълшебства и остана непробиваем.

Гостите претендира веднъж за дузпа пред съдията Драгомир Драганов, който към края позволи домакините да лежат на воля по терена и да бавят играта.

За последно „Левски“ падна на 23 август с 0:1 от „Локомотив“ (Пд) на „Лаута“. Но клубът ще посрещне тъжен общото събрание на „сините“ акционери днес, точно три месеца по-късно...

„Неприятно е - коментира треньорът на „Левски“ Стойчо Стоев. - Първото полувреме го проспахме. Твърде бавно играхме и дадохме възможност на „Пирин“ да се прегрупира. Лутахме се. Второто полувреме беше по-различно. Имахме положения, но не се възползвахме. „Пирин“ е борбен отбор с дух и желание.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ