Макрон: Във Франция се задава епидемия

Договорът за строеж на нови кораби на ВМС може да бъде сключен до август

Правителството заделя допълнително 10,4 млн. лв. за противоградни ракети

Жената на Васил Божков: При обвинения като моите очаквам всичко

Мащабна спецакция срещу битовата престъпност се проведе в Дулово

Експерти обследват сгради на „Тройката“ в Бургас Комисията ще установява кои имат статут на паметник на културата

Н. Пр. Ема Хопкинс: От 1 януари 2021 г. Великобритания ще има нова емиграционна система

Първи случай на мъж с коронавирус в САЩ, който не е имал контакт със заразени и не е пътувал

Емануела в секси червено бельо (СНИМКА)

Лекция за религиозния туризъм ще бъде изнесена в Регионалния исторически музей в Бургас

Камион и две коли катастрофираха и затвориха пътя край Исперих

Олег Асенов, АПИ: Направихме достатъчно отстъпки на превозвачите за тол системата

Иззеха дрога, акцизни стоки, наркотични вещества и дърва за огрев при спецакция в Търновско Операцията срещу битовата престъпност е проведена под ръководството на Окръжната прокуратура в старата столица

Адвокат Митко Минев е предложен за Почетен гражданин на Велико Търново Предложението е внесено от инициативен комитет, в който влизат видни старостоличани

Хари не желае да го наричат принц

Ген. Бриго Аспарухов: България няма място в коалиция срещу „Ислямска държава“

България няма място в коалиция срещу „Ислямска държава“. Това коментира пред „Фокус“ ген. Бриго Аспарухов, бивш директор на Националната разузнавателна служба.

Според него страната ни не трябва да се включва в евентуална сухопътна операция в Близкия Изток, а да съсредоточи усилията си в опазване на собствената си територия.

Ако бъде сформирана „Коалиция на желаещите“ срещу „Ислямска държава“, България би могла да окаже логистична подкрепа, но нищо повече, категоричен бе бившият първи разузнавач.

„Ние сме членове на НАТО, но нямаме военна авиация, нямаме танкове, армията ни е в недобро състояние. България трябва да запази хладнокръвие в един такъв момент и да прецени силите си, включително и финансови“, коментира ген. Аспарухов.

Според него България е достатъчно добре подготвена, за да пази собствената си територия.

„Ние сме достатъчно добре подготвени за нас си, да си браним нашата територия. Специалните ни служби – разузнавателни и контраразузнавателни и ДАНС да си вършат работата на наша територия.

Далеч от нашите граници не бива да излизаме и трябва да сме много предпазливи да не привличаме мълния“, каза още ген. Бриго Аспарухов.

Той подчерта, че само коалиция между САЩ и Русия би имала успех срещу „Ислямска държава“. Бившият първи разузнавач даде пример с коалицията между САЩ и Съветския съюз срещу Хитлерова Германия през Втората световна война.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.