Затварят пътя през Широка лъка в неделя заради кукерския фестивал

Отложиха световното първенство по тенис заради коронавируса

Проф. Петко Салчев е единственият кандидат за управител на НЗОК

Горя къща в Павликенско Огнеборци от Великотърновска област са се отзовали на 18 произшествия заради бурния вятър

Разбиха нарколаборатория край Дупница (СНИМКИ)

Руска компания се включва в изграждането на „Турски поток“ в България

Новите жилища в Пловдив с рекорден ръст на цените

Започна учението за реакция при коронавирус на Летище София (СНИМКИ)

Кметът на Перник: С около 2 метра се е повишило нивото на язовир „Студена“ през февруари

Трима души са изолирани в Пловдив след престой в Италия Пробите им за коронавирус пътуват към София

Последна почит към двигателя V8 с обем 6,75 л Завинаги си отива най-дълго произвежданият „осмак“ с 530 конски сили и 1100 Нм

Задържаха аресивен мъж от Павликени след сбиване 33-годишен свищовлия е обвиняем за причиняване на лека телесна повреда и потрошено имущество

Почина последният маршал на СССР, участвал в пуч срещу Горбачов

Проф. Мутафчийски: Има възможности за обявяване на карантина от личния лекар При съмнение за коронавирус не се препоръчва директно да се ходи в болница, а да се звънне по телефон

Емил Димитров за акцията в Басейнова дирекция: Не заловиха този, който не е закрил сондажите

Жп надлез затваря Дунав мост за влакове

Реконструкцията на жп надлеза и разширението на изхода по пътя Русе – Силистра спира временно влаковете на Дунав мост, съобщиха от централна жп гара в крайдунавския град. От 29 ноември до 1 декември т.г. се отменят влакове 460 и 461 в участъка Русе – Гюргево север. Пътниците ще се превозват с автобуси и ще се проверяват на граничния пункт.

Строителството трябва да приключи до края на т.г. Проектът за близо 6 млн.лв. включва изграждането на втори жп мост и 4-лентов път с дължина 190 м до кръговото кръстовище на „Свободна зона“. Целта е да се подобри движението в района на граничния пункт, където всекидневно преминават по 2000 ТИР-а в двете посоки.

НК „Железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/ включи строителството на жп надлеза в инвестиционната си програма като част от проекта. С него ще се премахне „тапата“ до граничната бариера, която предизвиква колони от тежкотоварни автомобили и застрашава трафика.

Областният управител на Русе Стефко Бурджиев предлага над кръговото кръстовище да се построи естакада на две нива, която да пренасочва ТИР-овете и да разтовари автомобилния трафик. Тежкотоварните автомобили ще излизат директно на оковръстния бул. „България“.

Проектът е готов и ако се осигури финансиране от държавиня бюджет, строителството може да започне веднага. Алтернативата е да се кандидатства с проект по ОП „Трансгранично сътрудничество България – Румъния“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.