Кола с бежанци пламна в Бургаски комплекс

72 афганци и пакистанци задържани в морския град през уикенда

"Волво" превозващо нелегални бежанци се е подпалило в бургаски комплекс. То било управлявано от 34 годишен, криминално проявен мъж от село Любимец. Техническа неизправност вероятно станала причина колата да се пламне по пътя, затова каналджията се принудил да кривне в странична улица и да спре до жилищни блокове, в близост до кръстовището "Трапезица".

Установено е, че в подпалилото се "Волво" и още две коли са били превозвани общо 17 афганистанци. Единият от тримата превозвачи успял да избяга, другите са задържани.

Бежанците също са арестувани за 24 часа, за да се провери самоличността им. Друга група от 27 афганистанци и пакистанци са задържани на бургаската улица "Тодор Александров". Край магазин "Хюндай", по пътя Бургас – Айтос, в мазда с хасковска регистрация, управлявана от 25- годишния В.Т. от Харманли, били натъпкаи 10 бежанци, а край село Твърдица е заловена група от 18 мъже, нелегално преминали границата на България, които били от афганистански и пакистански произход. Мъжете са предадени на сектор «Миграция» към ОДМВР – Бургас и задържани за срок от 24 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони