Двама са под наблюдение за симптоми на коронавирус във Велико Търново

„Ковид-19“ най-опасен за възрастни и болни Изводите са от мащабно проучване на над 44 000 случая

Евродепутатът Ангел Джамбазки, пред “Труд”: „Да, България“ са в съюз с крайнолеви срещу България

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Купуваш винетка, за да отидеш на работа Шосетата до Банкя, Бистрица, Панчарево и Железница са с такса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 февруари 2020

Засякоха контейнер с радиоактивен товар във Варна

Катастрофира кола на съдебната власт с Ветко и Маринела Арабаджиеви

Депутат напира за поста на Меркел Норберт Рьотген влиза в битката за лидер на ХДС

Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Фандъкова: Ще има големи санкции за непочистени спирки

Заложени са големи санкции за непочистени навреме спирки на масовия градски транспорт. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, след като провери готовността за зимно почистване в града, съобщи Фокус.

„Всички автомобили са снабдени с GPS-система, така че можем да проследяваме в реално време движението на машините. Хората, които ползват транспорта ще имат по-голямо удобство. Също така тротоарите, които са прилежащи към общинска собственост – около паркове, обществени пространства. Винаги закъснението на почистването води след това до по-големи проблеми”, обясни Фандъкова.

По думите й, е много важно да се следи внимателно и да се наблюдава обстановката. „Самите фирми трябва да преценяват обстановката и да почнат работа навреме, но не по-рано. По-рано би означавало да осолим асфалта без да има на него достатъчно сняг и след това да прибягваме към ремонти и пълнене на дупки. Надявам се всички да са готови да работят”, допълни Фандъкова.

На въпрос защо се е стигнало до щети на новоремонтирана спирка на бул. „България”, Фандъкова обясни, че причината е бурният вятър. „Не само новоремонтираната спирка, тя не е единствената. Аз бях на улицата по време на бурите и мога да кажа, че вятърът на места беше толкова силен, че падаха и плочи и ламарини от сгради”, добави Фандъкова. Тя уточни, че всички по-сериозни сигнали са били обработвани в рамките на деня, но все още има сигнали и последствия, които се отстраняват и в днешния ден.

„Това е предимно настройката на светофари, паднали дървета и клони, особено в междублокови пространства. Там вероятно ще се работи и в следващите дни, но приоритетно се разчистваха дървета, които пречиха на движението по улиците и булевардите. При електропреносната мрежа също имаше проблеми. Към момента нямам информация за нарушено електроподаване и топлоподаване”, каза още Йорданка Фандъкова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.