Прокурори извоюваха 5 години затвор за измама с апартамент

По внесен обвинителен акт от Районната прокуратура в Ловеч, съдът постанови 5 г затвор, при строг режим за измама и използване на фалшиви документи при покупко-продажба на апартамент.

Извършителят Калин Е. е получил наказанието след като на 19 юни 2009 г заблудил 36-годишен мъж, представяйки се за племенник на Светла М. от София, която желаела да продаде собствения си апартамент от 107,43 кв.м. в Ловеч. Мошеникът убедил Борислав Г., че при изповядване на сделката пред нотариус, от името на собственичката, ще участва упълномощено от нея лице на име Салваторио М. от столицата.

Калин Е. подготвил фалшиви документи, според които се представил като пълномощник на Светла М. и ги използвал при изповядване на сделката пред нотариус. "Така причинил имотна вреда на Борислав Г. в размер на 30 000 лева и на Светла М. в размер на 120 600 лева, представляваща пазарната стойност на апартамента. Измамата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай", съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Признат е за виновен и по обвиненията, че пред нотариус при условията на посредствено извършителство - посредством Салваторио М., и при условията на продължавано престъпление, съзнателно се ползвал от неистински частни документи от името на Светла М., за да докаже пълномощническите функции. Признат е за виновен и за това, че е изготвил неистински нотариални удостоверявания и подписи. Сам е изписал ръкописния текст в щемпелите с нотариални заверки от името на нотариус от София в пълномощно от името на Светла М.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право