Мачовете и спортът по телевизията днес, неделя, 23 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Старейшини искат 2100 лв. заплата за кмета на Русе

Старейшини от всички групи в постоянните комисии на новия Общински съвет на Русе поискаха заплатата на кмета да се увеличи с 600 лв. Така градонаачлникът Пламен Стоилов /ГЕРБ/ може да получава 2100 лв., а не 1500 лв., както и през първия му мандат. Толкова вземаше и предшественикът му Божидар Йотов. „Кметове на далеч по-малки общини в страната получават повече“, мотивира се председателят на местния парламент проф.чл.-кор. Христо Белоев /БСП/.

Русенският градоначалник вече предложи заплатите на кметовете на малки населени места да скочат с 30-152 лв. от 9 ноември т.г., а неговата да остане същата при таван до 2700 лв. Така кметът на съседния град Мартен Димо Тонев /ГЕРБ/ с 3669 жители ще се разписва срещу 1150 лв. месечно, а кметицата на най-голямото село Николово Марийка Генова – срещу 1130 лв. Новите заплати трябва да се гласуват на престоящата сесия идния понеделник.

В проектобюджет’ 2016 от 82 664 441 лв. за издръжката на общинската администрация, включително и на кметства, са предвидени 4 630 926 лв., а на общинските съветници – 495 220 лв. Представителните разходи, които също са от джоба на данъкоплатците, са 71 000 лв.

По-високата заплата на кмета ще вдигне и месечните възнаграждения в Общинския съвет. Сега председателят му взема 90% от кметската или 1350 лв. Още м.г. старейшините си гласуваха хонорарите им да се увеличат с 30% на 580 лв. и по още 5% за участие в комисия. По закон те могат да получават до 70% от заплатата на председателя им.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.