Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Радев прие покана от Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва Българският президент разговаря по негова инициатива с руския си колега за цените на природния газ

Само 20% от зеленчука на пазара е български Вносната стока по-евтина от родната

Обвинението внесе протест срещу оневиняването на подсъдим за 757 растения коноп

„Газпром“ сваля цените за България

Българка изчезна на остров Родос

Подхващат гръцки шофьор на ТИР за трафик на мигранти през Дунав мост 2

2500 лв. глоба за нашенец с неваксинирано куче

Дерменджиев на среща с клубовете

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 19 февруари 2020

„Народно дело“ стана седмичник

Големите проблеми на Варна със сигурност ще присъстват в новия варненски седмичник „Народно дело Седмицата“. В него ще има преди всичко анализи, коментари и задълбочени журналистически разработки. Това разказа в интервю за Дарик заместник-главният редактор на „Народно дело“ Веселин Златков.

Първият брой на „Народно дело Седмицата“ излезе вчера. Новият седмичник е наследник на ежедневника „Народно дело“, който спира да излиза след 71 години история.

„До промяната се стига, защото така ни принуждават обстоятелствата. Това са глобални процеси. Вестниците вече не са носители на новините, както бяха назад в историята. Вестникът вече представлява отпечатани на хартия вече стари новини, които още предния ден хората са чули по радиото, видели са в интернет, гледали по телевизията, понякога и с всички подробности. Така че няма просто как вестниците да тичат след електронните медии и да се опитват да ги настигат“, коментира Златков.

„Хората обичат вестниците и обичат да ги четат. Точно това смятаме да направим и ние в „Народно дело Седмицата“ – да направим един вестник, който варненци заслужават. Те имат нужда от този вестник, имат нужда от „Народно дело“, който вече 71 години е част от живота им“, сподели още заместник-главния редактор на вестника.

Златков уточни, че марката „Народно дело“ се запазва: „Просто искаме тя да бъде достойна за това, което е била и което е в съзнанието на варненци все още“.

Целта на екипа на „Народно дело“ е новият вестник да може да се чете през цялата седмица. Не само ще има повече страници – 32, но и ще бъде по-интересен.

В първия си брой новият варненски седмичник предложи на читателите статия за една от най-колоритните фигури в града – бизнесменът Веселин Марешки. „Виртуалният образ на предизвестения председател“ пък се казва публикация, посветена на новоизбрания председател на Общинския съвет Тодор Балабанов.

Освен теми от Варна, ще има и акценти от региона. Седмичникът ще съдържа и много полезни съвети, като още в първия брой бяха посветени 4 страници на здравето. Почти дойно повече място ще има запазената марка на Народно дело – спортните новини.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.