Застраховател бе осъден да плати 45 000 лева на пострадала от катастрофа

Една от големите застрахователни компании бе осъдена да плати 45 000 лева обезщетение на пострадала от катастрофа. С решението си Великотърновският окръжен съд постановява, че сумата е за неимуществените вреди, претърпени от 52-годишна жителка на Велико Търново. Тя получила средна телесна повреда, а периодът на възстановяване продължил четири месеца.

Инцидентът станал през август 2013 г. на главния път Велико Търново – Гурково. Дамата пътувала в автомобил „Ваз 2105”. Край Килифарево шофьорът, при когото тя се возила, изпуснал контрола върху руската кола. Последвали страничен сблъсък с тежкотоварен камион и челен удар с таксиметров автомобил „Хюндай”, които се движели в насрещното платно.52-годишната жена получила травми в областта на корема и таза, хематом, гръдни наранявания и кръвонасядания.

През миналата година виновният за катастрофата шофьор бил подведен под наказателна отговорност от Великотърновската районна прокуратура. Той направил самопризнания и сключил споразумение с държавното обвинение, като бил наказан от Районния съд в старата столица с 6-месечна пробация. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони