Легендарни ватерполисти на финала за купата на България

Легендарни български ватерполисти от няколко поколения ще се съберат на басейн „Диана“ в сряда. На финала за купата за мъже ще играят ЦСКА и „Аква спорт“ (Варна) от 19,30 ч., а федерацията е поканила най-славните родни играчи в мъжкия спорт.
За ветераните ще има специални места на трибуните, предвидени са плакети и значки. Поводът за поканата към големите спортисти е 50-годишнината от обособяването на Българската федерация по водна топка като самостоятелна организация. Учредяването е станало през декември 1965-а година. По-нататък БФВТ предвижда и много по-мащабно отбелязване на юбилея.
На трибуните ще бъдат легендарните Иван Иконописов – Бебето и Иван Динев – Чики – бивши национали и шампиони у нас още през 1953 г. със „Славия“. От следващото поколение се очаква да дойдат Симеон Бонев, Лодмил Хаджисотиров (треньорът, класирал националите за първи път на олимпиада – Мюнхен 1972), Кирил Божков, най-успелият роден съдия Никола Лалов, Андрей Константинов (делегат на родния финал на БФВТ). Участието са потвърдили Матей Попов – единственият българин, играл на две олимпиади (Мюнхен 1972 и Москва 1980), Николай Златев – Колича, Младен Христов – Маджо, както и Валентин Гинев, Андрей Демирев, Васил Нанов и Георги Гаджев (сега треньори в „Локомотив Никола Нанов“)
Очаква се събитието да бъде уважено от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.
Шампионът ЦСКА (тр. Йордан Велинов) и „Аква спорт“ (тр. Стефан Георгиев) спечелиха двете групи, в които играха по 6 отбора. Варненци за първи път излизат на финал, а в групата победиха носителя на трофея от 2013-а и 2014-а „Локомотив Никола Нанов“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт