Съперниците бягат от Кубрат Пулев

Продължава неяснотата около съперника на Кубрат Пулев на вече обявената боксова гала на 5 декември в Хамбург. Шоуто в германския град наближава и на него трябва да има мач на Кобрата. Срещу все още неясен или поне необявен официално противник.

Вчера за кратко сякаш бе ясно - Кубрат най-вероятно се бие с американеца Морис Харис. Новината обаче не бе потвърдена до снощи от „Зауерланд“, мениджърската компания на българина.

Преди боксьора от САЩ се спрягаха още поне две имена на възможни съперници на Кобрата, но до договор за мача с тях така и не се стигна.

Междувременно Пулев се изкачи много в рейтинга на Световния боксов съвет (WBC), чиято титла при най-тежките професионалисти е най-авторитетна. Допреди година Кобрата въобще не влизаше в класацията на WBC. За сметка на изкачването си в подреждането на Международната боксова федерация (IBF), на която дори стана официален претендент за титлата и се би за пояса й с Владимир Кличко. Сега българинът е пети в подреждането на WBC, където шампион е американецът Дионтей Уайлдър. №1 е руснакът Александър Поветкин, следван от Антъни Джошуа (Великобритания), Вячеслав Глазгов (Украйна), Бърмейн Стивърн (Канада), Кубрат и др.

Галата в Хамбург ще е в най-новата зала в града - „Интелпарк хале“. В ъгъла на българина отново ще е треньорът му Ули Вегнер, който се възстанови след операция на ахилеса. Германецът води подготовката на Кобрата от февруари. Билетите за шоуто са между 19 и 177 евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт