Три месеца условно за ученик, строшил носа на доктор в Хасково

Ученик от Хасково получи условно наказание за побой над лекар. 3 месеца с 3-годишен изпитателен срок наложи Хасковският районен съд на 18-годишния Гюнер Ангелов. Това стана, след като Темида одобри споразумение между прокуратурата и младежа.

Инцидентът стана на 29-и миналия месец в хасковсковския Център за спешна помощ. Тогава все още Гюнер не бе навършил още пълнолетие. Той отишъл в болницата със спукана глава, придружен от баща си. Тийнейджърът се опитал директно да влезе в хирургията. Лекарите го препратили за преглед в отделението по Спешна помощ. На смяна бил д-р Никола Ганашев , който обработил раната. Пред разследващите той обяснил, че след това проводил младежа до вратата, за да му покаже къде е Хирургия и там да го зашият. Тогава неочаквано лекарят бил дръпнат от бащата, а Гюнай в състояние на афект с десен прав смазал носа на д-р Ганашев . После двамата избягали.

"Към момента на извършване на деянието Ангелов е бил непълнолетен Ц на 17 г., с добри характеристични данни. Настоящето деяние е първото такова криминално, извършено от дееца. Това са причините, поради които държавното обвинение счита, че наложеното наказание е адекватно на извършеното престъпление", коментира наблюдаващият делото прокурор Емилия Генова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право