Блъснаха трима пешеходци в Шумен

Трима пешеходци са били блъснати от автомобили само за четири часа в центъра на Шумен. Драмите на пешеходни пътеки са станали след 16,30 часа в понеделник, а единият от преминаващите е бил пиян.

Първият инцидент възникнал на кръстовището на бул."Славянски" и ул."Климент Охридски", където водача на опел блъснал пресичаща по пешеходната пътека 44-годишна жена. Тя се отървала с фрактура на дясната подбедрица. Водачът П.Х. /71г./ бил напълно трезвен.

Час по-късно на пешеходна пътека срещу читалище "Тодор Петков" мерцедес ударил 51-годишна жена и причинил фрактури на ляво рамо и опашна кост. Водачът Ф.Х./51г./ бил тестван за алкохол и наличие не е установено.

В друг пътен сблъсък пешеходецът на 40 г. се оказал обаче с 2,55 промила. Инцидентът с него станал ул."Климент Охридски", където ауди го блъснало, докато пресича и получил фрактура на дясното коляно. И в този случай водачът се оказал трезвен.

Заради зачестилите пътни инциденти, директорът на шуменската полиция ст.комисар Ялчън Расим е разпоредил на инспекторите от сектор "Пътна полиция" да проверят маркировката на пешеходните пътеки, осветеността и да опишат къде липсват пътни знаци. От Асоциацията на застраховани и пострадалите при катастрофи са изразили готовност да предоставят безплатна боя и шаблони за надпис "Погледни на ляво" и "Погледни на дясно", с които да се надпишат пешеходните пътеки в града. Целта е да се завиши вниманието на пешеходците. Предстои среща и с кмета на града Любомир Христов, който межудвременно разпореди подновяване на заличените зебри в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони