Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

36% от българите ще спестяват през 2018 г.

Вижте Бойко Борисов на Балканската среща в Букурещ през обектива на “Труд”

Столичната община – шампион по рециклиране на битов отпадък Преизпълнява Националните цели

Обследват ВиК-мрежа заради замърсяване край Мартен

Каналната мрежа в бившия комбинат за тежко машиностроене /КТМ/ край град Мартен ще се обследва и ще се обслужва от оператор по Закона за водите. Това стана ясно след среща на областния управител на Русе Стефко Бурджиев с представители на фирми, работещи на производствената площадка. В КТМ ще се изгради и единна локална оповестителна система при евентуални бедствия.

Поредната среща е заради протестите на жителите в близкия град Мартен срещу замърсяването на въздуха. Анализ за заболеваемостта през 2013-2014 г. сочи, че в Мартен са се увеличили болестите на дихателната система. Представители на сдружение “Екологично бъдеще за децата на гр. Мартен” ще участват в сформираната междуведомствена работна група, която ще провери сигналите за нарушения на Закона за опазване на околната среда.

Напрежението в рада ескалира през пролетта, когато жителите му заплашиха да затворят Дунав мост заради инвестиционното намерение на “Полисан”АД да разшири многократно дейността си на тяхна територия. Хората негодуват, че дружеството иска да вдигне производството си на гудрон и битум 20 пъти от 10 000 на 200 000 т годишно. Новата инсталация за хидрокрекинг пък ще преработва 250 000 т мазут и котелни горива в бензин и дизел на година.

При проверка е открит незаконен строеж на вакуум колона, 2 бетонни площадки и 12 резервоара към съществуваща инсталация за производство на гудрон от “Полисан”. Освен 2 констативни акта на “Полисан”, РДНСК и РИОСВ издават предписания на няколко фирми в КТМ да изградят пречиствателни станции, канализация и депо за съхраняване на отпадъците от дейността им. Взетите проби от екоинспекцията не засичат замърсяване на Дунава.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.