Драгомир Стойнев: Искаме вътрешния министър в парламента – иначе публикуваме стенограмата от Председателски съвет

Теменужка Петкова за забраната на сделката с ЧЕЗ: Всички трябва да се съобразим с това решение

Заседнал автобус затвори пътя за Струпешкия манастир „Св. Пророк Илия”

Кметът на Шарково: Хората в селото са отчаяни

На кои женени мъже не им липсва сексът с други жени?

Всички села в община Белово са с негодна вода за пиене

Част от стара къща се срути върху магазин в Хайредин

Турция осъди решението на Израел да приеме закон, определящ страната като държава на израелския народ

Проливни дъждове и ураганни ветрове предизвикаха големи поражения в южната част на Полша Лошото време е необичайно за страната

10 коли изгоряха при умишлен палеж на охраняем паркинг Няма пострадали при инцидента

Максималните температури днес ще са между 26 и 31 градуса Очакват се превалявания в Източна България

Aтракцион се преобърна в езеро в щата Мисури, най-малко осем са жертвите

Църквата почита Св. Пророк Илия

Евроскептицизмът е „вкоренен“ в британците, заяви Тони Блеър

Шампион с „Левски“ сред вариантите на Спас Русев

Обследват ВиК-мрежа заради замърсяване край Мартен

Каналната мрежа в бившия комбинат за тежко машиностроене /КТМ/ край град Мартен ще се обследва и ще се обслужва от оператор по Закона за водите. Това стана ясно след среща на областния управител на Русе Стефко Бурджиев с представители на фирми, работещи на производствената площадка. В КТМ ще се изгради и единна локална оповестителна система при евентуални бедствия.

Поредната среща е заради протестите на жителите в близкия град Мартен срещу замърсяването на въздуха. Анализ за заболеваемостта през 2013-2014 г. сочи, че в Мартен са се увеличили болестите на дихателната система. Представители на сдружение „Екологично бъдеще за децата на гр. Мартен“ ще участват в сформираната междуведомствена работна група, която ще провери сигналите за нарушения на Закона за опазване на околната среда.

Напрежението в рада ескалира през пролетта, когато жителите му заплашиха да затворят Дунав мост заради инвестиционното намерение на „Полисан“АД да разшири многократно дейността си на тяхна територия. Хората негодуват, че дружеството иска да вдигне производството си на гудрон и битум 20 пъти от 10 000 на 200 000 т годишно. Новата инсталация за хидрокрекинг пък ще преработва 250 000 т мазут и котелни горива в бензин и дизел на година.

При проверка е открит незаконен строеж на вакуум колона, 2 бетонни площадки и 12 резервоара към съществуваща инсталация за производство на гудрон от „Полисан“. Освен 2 констативни акта на „Полисан“, РДНСК и РИОСВ издават предписания на няколко фирми в КТМ да изградят пречиствателни станции, канализация и депо за съхраняване на отпадъците от дейността им. Взетите проби от екоинспекцията не засичат замърсяване на Дунава.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.