Катаджия: Давай 20 кинта и бегай!

„Давай 20 кинта и бегай!“ С тези думи столичният пътен полицай Сашо Тръпков си поискал рушвет, докато е сниман тайно с мобилен телефон да прибира банкнота. Това стана ясно вчера в Софийския градски съд. Разказа го шофьорът, дал подкупа Тенчо Иванов.

Катаджията бе пратен на съд, след като през ноември м.г. в интернет изтекоха записите на корупционното престъпление. Видеото бе заснето от студента Димитър Димитров от прозорец в дома му. Вчера заснетият шофьор обясни, че бил спрян от Тръпков в кв. Красно село“, понеже карал без колан. „Казах му, че бързам и го помолих да ме пусне“, каза Иванов. Полицаят си поискал „20-те кинта“ и го оставил.

Иванов подал сигнал за рушвета едва след като видял видеото в интернет, защото се страхувал от отмъщение.

Подобна е и ситуацията с Ивайло Рулев. Той също бил спрян в „Красно село“, защото бил без колан. Вчера пред съда той обясни, че дал класьора с документите си на Тръпков, в който имало и дребни банкноти. Когато му върнал класьора от него липсвали 10 лева. Рулев обаче обясни, че може и децата му да са ги взели. Съдията Петър Сантиров, който бе съден и оправдан за подкуп, обаче забеляза, че пред разследващите Рулев е дал съвсем други обяснения. Пред тях разказал, че пред очите му Тръпков си прибрал 10 лева от класьора. „Кое е вярното?“, пита Сантиров. „Страх ме е да не ме обвините в даване на подкуп“, каза Рулев. А съдията побърза да го успокои: „Вие сте казали, че сте му дали 10 лева да се почерпи. Всеки може да черпи всекиго.“

Показания даде шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев, който определи Тръпков като „петно за полицията“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право