Дъжд и сняг днес, температурите падат

Сняг вали в областите Монтана, Видин, както и в районите на Враца, Белоградчик, мокър сняг вали в района на Проход „Република“. Пътните настилки са мокри.

Днес отново ще е дъждовно, сутринта на места в северозападните райони с валежи от сняг. От югозапад ще започнат да спират валежите, най-късно вечерта - в Североизточна България. Над южните райони ще има временни разкъсвания на облачността, но привечер на места там отново ще превали. Ще духа умерен, в Източна България и временно силен източен вятър, който постепенно ще отслабне и ще се ориентира от северозапад.

Максималните температури ще са в широки граници: от 3°-4° в северозападните, до 16°-17° в югоизточните райони. Това съобщиха за „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за ноември и с преминаването на средиземноморски циклон ще продължи да се понижава.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, по-значителни ще са количествата по северното крайбрежие. Временни разкъсвания на облачността ще има над южните райони. Вятърът преди обяд ще бъде умерен и силен от изток-североизток, в следобедните часове ще отслабне. Максимална температура на въздуха – от 13° до 16°, тази на морската вода е 13-14°, вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще е облачно, по билата мъгливо. Преваляванията от юг на север постепенно ще спират. На височина над 2000 метра, в Западна Стара планина и в ниските планински райони валежите ще са от сняг. Вятърът ще е предимно от запад-югозапад – умерен, по върховете и силен. Вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 4°, на 2000 метра – около 0°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето