Арестуваха пловдивчанин заради заплахи с убийство и заливане с киселина

Районният съд в Пловдив наложи постоянна мярка "задържане под стража" спрямо 32-годишния Георги А. по искане на прокуратурата заради закани с убийство и заплахи за заливане с киселина - престъпление по чл. 144 ал. 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента разследването е установило, че в периода от 6 април 2014 г. до 14 ноември 2015 г. Георги А. се е заканвал многократно с убийство на 40-годишния пловдивчанин К.Г. и 16-годишната му дъщеря Х.Г. и е възбудил у тях основателен страх, че ще осъществи заплахите си.

Георги А. познавал бащата и дъщерята, затово преди време бил нает на работа в семейната им фирма, но след като напуснал, започнал да преследва Х.Г. - обаждал й се по телефона, причаквал я край училище и й създал няколко фалшиви профила в социалната мрежа. Освен това Георги А. се заканвал на Х.Г. със заливане с киселина, твърдят магистратите. При извършено претърсване и изземване в квартирата на лицето са открити две бутилки с киселинна течност и множество снимки на непълнолетната девойка. Освен това Георги А. се заканвал по телефона на бащата и дъщерята с репликите: „Ще ти счупя главата. Ще ти разбия черепа. Мир на праха на гражданите на Париж, но бих станал джахидист, за да убия Х.Г. и К.Г." и тем подобни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право