Сиртуиновата диета, с която Адел отслабна с 46 кг Певицата приема по 1000 калории дневно

Четирима задържани за склоняване към проституция при спецакция в Пловдив

Венци Венц с ново гадже в Ница

Жертвите на коронавируса в Италия станаха две

Италианците купуват най-много нови мотоциклети в ЕС Търсенето на малки електрически скутери в Европа скача с 50%

Камерите на тол системата ще подпомагат работата и на МВР и Агенция „Митници“

Двама мъже ограбиха белгиец в Търговище

Контрера от ВМРО: До дни ще бъдат установени и задържани мъжете, които съблякоха момче в автобус на градския транспорт

Маскирани отвлякоха непълнолетно момиче в Димитровград

Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

379 души от академичната общност в Свищов, се подписаха за незабавни избори на ректор

Академичната общност в Свищов се обедини в искане за държавническа гаранция за бъдещето на Стопанска академия „Д.А.Ценов“ и организира подписка от 379 души за незабавно свикване на Общо събрание за избор на ректор.

Решението бе взето в четвъртък на събрание на преподаватели, служители, работници и обслужващ персонал, свикано от служебния ректор проф.Иван Върбанов. Той представи пред присъстващите патовата ситуация в академията и подчерта, че вече 23 дни след подадената от него жалба до Върховния административен съд, не само, че няма решение, но дори няма и заведено дело.

Проф. Върбанов информира, че за ранния следобед на 26 ноември е насрочена среща с министъра на образованието проф.Тодор Танев, в която той ще участва заедно с двамата кандидати за ректорския пост-проф. Андрей Захариев и доц. Иван Марчевски.

На срещата ще бъде връчено писмо, чийто текст са гласували 422 от 428 присъстващи на събранието. „103 г след като бележитият българин и родолюбец Димитър Апостолов Ценов завеща цялото си имущество на Българската държава за да се основе Висше търговско училище в Свищов, и 79 г след като цар Борис III изпълни неговата воля, Стопанската академия е в безпрецедентна за своята история ситуация“, пише в писмото.

Преподавателите и служителите от академията заявяват, че са силно обезпокоени от анонсираната информация за федериране и прилагане на извънредни мерки към едно от най-старите висши училища в България. В писмото се посочва, че процедури в компетенцията на независимата съдебна власт не позволиха избора на органи за управление на висшето училище в дадения от МОН 6-месечен мандат.

„С вяра във върховенството на закона, цялата академична общност ви призовава да дадете своята държавническа гаранция за бъдещето на висшето училище и за изпълнение волята на Дарителя“, се казва още в писмото до проф. Тодор Танев и до председателя на парламентарната комисия по „Oбразование и наука“ Милена Дамянова.

Към посланието са приложени цитати от завещанието на Димитър Ценов и Закона за приемане на дарението, както и подписката .

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.