Премиерът Борисов пристигна в Александруполис (СНИМКИ и ВИДЕО)

Президентът Румен Радев пред кипърския бизнес: България е водеща във финтех индустрията в Източна Европа

Завръщане с 1000 конски сили Величественият офроудър Hummer възкръсва под марката GMC

Смъртните случаи от коронавиурса в Италия вече са 11, заразените са над 300

Изследват бебе на годинка за коронавирус в Пловдив

Депутатът от БСП Явор Божанков: Хората в Полски Тръмбеш не са доволни от водената държавна политика

Втора грипна вълна се задава у нас

Какво ще стане ако се кръстоса блондинка със заек?

На чист понеделник забраняват движение на камиони от 1,5 тона в Гърция

Двама души са под наблюдение във ВМА за наличие на коронавирус

Жена е тежко ранена при катастрофа в София

Учениците от Свищов, завърнали се от Палермо, нямат симптоми на коронавирус

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

Самолет с българи кацна на Летище София от Милано

Първи случай на коронавирус в Латинска Америка

Двама мъже осъдиха прокуратурата на 7000 лева за незаконни обвинения

Двама мъже осъдиха прокуратурата заради незаконни обвинения и ще получат общо 7000 лева обезщетение за претърпените неимуществени вреди. Това постанови Районен съд – Разлог. Решението може да се обжалва пред благоевградския окръжен съд.

М.З. претендирал да получи 4000 лева, но искът му не е уважен в пълния размер. Магистратите са категорични, че от материалите по делото е установено по безспорен начин, че срещу ищеца е водено наказателно производство, по което е уличен в извършване на кражба на телефонен кабел на 15 март 2011 г. в съучастие с други лица. На две съдебни инстанции обаче той е обявен невинен.

Според него в резултат на повдигнатото му неправомерно обвинение е претърпял значителни неимуществени вреди. Твърди, че още с първоначалните действия по разследването е преживял значителен стрес и тормоз. Ищецът твърди, че към онзи момент бил осъждан и силно се притеснявал този факт от биографията му да не повлияе на започналото срещу него дело, тъй като ако се стигнело до осъдителна присъда, съществувало реална опасност да бъда осъден и да изтърпи наложеното ми наказание реално в затвора. Производството срещу него продължило цели 3 години и 7 месеца – време, през което изпитвал непрекъснат страх и тревога. Не можел да започне и работа, тъй като работодателите му щом разбирали, че срещу него се води дело за кражба, отказвали да го наемат. В пълен размер е уважен искът на и другия подсъдим по същия казус И.Г., който също е бил оправдан. Той също приел много тежко образуваното срещу него наказателно производство.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.