КЕВР ще решава за продажбата на над 20% от енергийните дружества Това реши парламентът с промени в Закона за енергетиката

Запалянковци трошили автобус и псували полицаи

Румен Радев: Високо ценим споделения опит на Швейцария в системата на дуалното професионално образование

Започна пръскане срещу кърлежи в Търговище

Осъдиха мъж и жена, държали 3224 литра контрабанден алкохол за 27 686 лева

Единадесет партии ще могат да участват в предсрочните избори в Турция

Около 20 пострадали след изтичане на фенол в химически завод в Чехия

Румен Радев: Перспективата на България е да задълбочи европейската си интеграция, а това е невъзможно без присъединяване към Еврозоната

Чистачка пострада при късо съединение

София бе домакин на изнесено заседание на Военния комитет на ЕС

Почерпен млад водач удари челно завиваща кола и потроши още две паркирани

Светлината озари зала „България”

Д-р Ангел Кунчев: Имаме достатъчно ваксини Някои държави върнаха задължителните имунизации

Митниците унищожиха десетки хиляди дрехи, обувки и парфюми менте

13-годишно дете в болница след сбиване с връстник

Съдебен изпълнител запорира читалището на Неделино

Частен съдебен изпълнител е наложил възбрана върху читалището в Неделино и предстои неговата продажба на търг, съобщи кметът на родопската община Боян Кехайов.

Сградата е единствената в града, в която се развива културна дейност. В нея се помещават музея, библиотеката и танцовите състави. Тя била запорирана заради неразплатени от общината фактури на фирма за изпълнен проект за водопровод на село Еленка.

Статутът на читалище “Светлина” в Неделино бил променен преди две-три години от публична в частна общинска собственост, за да може да кандидатства за европейско финансиране. От общината пробвали при запора да променят статута й отново, за да не бъде продадена 76-годишната сграда, но това не спряло процедурата.

Оказа, се че вече нищо не може да се предприеме от страна на общината, каза Кехайов. Заради изпълнителни дела е запориран и сметосъбирачния автомобил на управата, а на 25 ноември е трябвало да бъдат запорирани и съдовете за смет на общината.

“Помолих за отсрочка по запора на съдовете за смет, защото това означаваше да ги съберат и обяват за продажба и да настъпи пълен колапс, тъй като спира сметосъбирането на цялата община”, каза Кехайов, който започна първи мандат като кмет на Неделино.

Той заварил общината със запорирани сметки и задължения общо от 13 млн. лв. при 5 млн. лв. годишен бюджет. От тях над 1 млн. лв. са по изпълнителни дела. “Сумата се увеличава като лавина, тъй като идват нови неразплатени фактури, които не са обезпечени финансово, както и санкции по проекти. Една година не е плащана вода, а 5 месеца и ток и се молим за разсрочки”, каза Кехайов.

Запорирани са и всички 4 МПС на общината, а скъпият джип “Инфинити”, които управата изплащаше на лизинг предния мандат, се оказал върнат заради неплатени вноски. Общината спряла да плаща лизинга през февруари т.г. и през август фирмата си го прибрала. Така управата е загубила към 80 000 лв., тъй като ги платила по лизинговия договор и оставало да плати още 40 000 лв., каза Кехайов. Оказало се, също че една година общината е работила без задължителна обществена поръчка за доставка на горива и 4 месеца без такава за доставка на хранителни продукти за детските градини и училищата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.