Какво не знаете за новия Джеймс Бонд

Най-новият филм за Джеймс Бонд се оказа много успешен - още в първата седмица от излизането си на големия екран спечели 75,6 млн евро. „Спектър" е четвъртият и последен филм за Бонд на режисьора Сам Мендес и 24-тият от началото на поредицата.

Ето 12 факта, които ще добавят още повече цвят на новия “Спектър”.

1. Това е най-скъпият филм за Джеймс Бонд и деветият най-скъп в света. Бюджетът му надхвърля 228 милиона евро, с близо 42,8 милиона повече от предишния - „007 координати: Скайфол".

2. Даниъл Крейг се е изпотрошил на снимачната площадка. 47-годишният актьор не си е пестил сили, за да се въплъти в ролята на безстрашен шпионин. Заснемането му коствало операция на двете колене и реконструкция на рамото.

3. Колата на Бонд е създадена специално за филма от британския производител на луксозни спортни автомобили “Астън Мартин”. 50-годишното партньорство между фирмата и филмовата поредица е отбелязана с чисто нов, единствен по рода си модел. Само десет са автомобилите от новия “Астън Мартин” DB10, като осем са участвали на снимките, а два са използвани за рекламни цели.

4. 34 милиона паунда са изхвърчали само за каскадите с коли. Седем от специално създадените DB10 са унищожени в катастрофи пред камерата. Заснемането на един от кадрите, траещ около четири секунди, отнело цяла нощ.

5. Двете дами от филма впечатлили режисьора с нестандартни прослушвания. Френската актриса Лея Сейду се появила пияна на пробите в Париж, забравила си думите и се изчервила като домат. След провала си тя помолила за втори шанс, на което й отговорили да се яви повторно в Лондон. Пред „Дейли мейл" тя споделя, че е била сигурна, че Сам Мендес наистина я е харесал. Оказва се права и получава ролята на Мадлен Суан.

Стефани Сигман (Естрела) пратила свое видео, заснето в кухнята вкъщи. След месец получила отговор, че режисьорът иска да се срещне с нея. Мексиканката не очаквала да получи ролята, особено след като учела английски едва от две години.

6. В началната сцена в Мексико участвали 1250 статисти. Всеки ден стотина гримьори препускали от човек на човек, за да ги подготвят овреме за снимките. Цялостното заснемане на тези няколко минути от филма отнело пет месеца.

7. Хитовата песен в “Спектър” е написана от Сам Смит за 20 минути. След месеци отричане, че има нещо общо със саундтрака на новия Джеймс Бонд, 23-годишният певец се похвали пред радио Би Би Си: „По-бързо никога не съм писал песен, а те се влюбиха в нея!" За първи път мъж пише и изпълнява песен във филм за Джеймс Бонд. Тя е и единствената, качила се на първо място в класациите.

8. Половината от лондонскитe забележителности са били затваряни заради снимките. Уестминстърският мост, площад Трафалгар, мостът Ламбет, площадът The Mall и улица Уайтхол - няколко месеца подред различни части от британската столица са били окупирани от екипа на „Спектър", за да станат терен за преследвания и престрелки.

9. Кристоф Уолц бил на прага да се откаже от ролята си на злодей. Двукратен носител на “Оскар”, актьорът имал силни колебания дали да приеме да играе смразяващия Франц Оберхауер. Убедило го това, че образът на лошия бил написан специално за него.

10. За сцените в планината се наложило да произведат 400 тона изкуствен сняг. Напук на филмовия екип времето в австрийските планински градчета, предвидени за снимки, се оказало необичайно топло, разбивайки представите на режисьора за бърза и безпроблемна работа.

11. Гримът на актьорите се разтекъл по пясъците на Сахара при 50-градусовите температури. Времето определено не било на страната на създателите, но може би най-шокираща била пясъчната буря, която принудила екипа да прекрати снимките за цял ден.

12. Експлозията в пустинята влиза в рекордите на Гинес за най-голяма филмова експлозия! Това не е единственият рекорд, който е счупен от началото на поредицата - други примери са каскади като „най-дълъг скок с бънджи от изкуствено създадена структура" и „най-много преобръщания с кола".

##########

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино