В София слагат 400 обществени велосипеди на 33 обменни станции

В понеделник започват дебатите за услугата „обществени велосипеди” в София. Това съобщи за  „Фокус” Зафир Зарков, общински съветник в СОС, от групата на ГЕРБ и член на постоянната комисия по транспорт, транспортна инфраструктура и безопасност на движението.

Той обясни, че започва обсъждането по комисии за доклада, внесен от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, за концесия за обществени велосипеди в София.

По думите му предстои докладът да бъде разгледан и обсъден в комисиите и СОС да вземе решение, с което ще може да се отвори концесионната процедура. „Бях председател на работната група, която изготви документацията, предадохме го на кмета Фандъкова и тя го входира с доклад преди изборите”, обясни Зарков.

„Концесията предвижда изграждането на първи етап на 33 велосипедни обменни станции на територията на центъра и на широкия център”, посочи общинския съветник и поясни, че става дума ориентировъчно за пространството от НДК до Централна гара.

„На тези 33 велосипедни станции ще бъдат позиционирани малко над 400 велосипеда. На всяка велосипедна станция ще има от 12 до 15 велосипеда, а останалите места ще се празни, за да има къде да бъдат оставени ползваните вече велосипеди”, уточни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини