Преобразяват 106-годишната сграда на варненска гимназия В двора й ще бъде реставрирана чешма от 1888 г.

Фолк звездата Лияна тренира и под дъжда (ВИДЕО)

Премиерът Борисов в Брюксел: През юли ще бъде разгледана кандидатуратa ни за ERM-II

Бизнесът на нова среща за тока с властта през март, след това решават дали ще протестират

Бум на хепатит А в Сунгурларе

Ивелина Василева, ГЕРБ: Предлагаме регистърът за внос и износ на отпадъци да бъде публичен

Украински министър се присъедини към поставените под карантина 72 души, евакуирани от Ухан

98-годишната Айрис Апфел – най-цветната и усмихната модна икона

Спецоперация срещу битовата престъпност в силистренското село Айдемир

САЩ още не са решили дали да изпратят ракети „Пейтриът“ на Турция

Джон Питърс отново се сгоди след 12-дневния си брак с Памела Андерсън

48 нови случая на коронавирус в Южна Корея

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е на свобода

Парламентът избра Кристина Андонова–Хитрова за зам.-председател на КРС Регулаторът ще има и двама нови членове - Анна Хаджиева и Ердинч Хайрула

Авторът на „Телефонна любов“ с нова книга

Убиец, смлял от бой жена си, обжалва 13-годишна присъда

Агресивен мъж, убил от бой съпругата си, обжалва пред Варненския апелативен съд (ВАС) наложената му от разградските окръжни магистрати присъда от 13 г. и 4 месеца затвор, като се опита да се изкара невменяем.

37-годишният Илиян Илиев подал жалба, че има наследствено психиатрично заболяване, което отключило нечовешката агресия, довела до мъчителната смърт на жена му Валентина. След 14 г. брак тя напуснала семейния дом в с. Стражец и с двете си малолетни деца се преместила при баба си в с. Дряновец. Искала обаче Илиян да й разреши да отведе децата в Англия, където имала осигурена работа.

На 14 февруари Валя приела поканата на Илиян да празнуват заедно именния й ден в къщата на неговия племенник в Дряновец. Вечерята започнала кротко, но щом 34-годишната жена отворила въпроса за пътуването в Англия, съпругът полудял. Грабнал чук и заудрял Валентина. Поне половин час я ритал, душил я с кабел, а с ютия й пръснал черепа. Аутопсията показала, че само в главата на жертвата има 8 дупки, мозъкът й бил разкъсан, по тялото имало десетки кръвонасядания, а от зверските ритници дебелото й черво било спукано. След като приключил с издевателствата, Илиян си отишъл у дома, преоблякъл се и се предал в полицията. Заради самопризнанията му окръжният съд в Разград намалил с 1/3 наказанието от 20 г. затвор и постановил бащата убиец да плати на двете си деца по 100 000 лв. кръвнина и по 80 000 лв. на тъщата и тъста си. Те и държавното обвинение поискаха от ВАС наказанието да бъде доживотен затвор и след редукция Илиян да лежи поне 25 зад решетките. Разплакан, той помоли магистратите да види децата си. Твърденията му, че е невменяем, не са истина, стана ясно на заседанието, където бяха изнесени резултатите от назначена от ВАС тройна съдебно-медицинска експертиза. Тя установила, че Илиян има психично разстройство, но е бил вменяем, когато е посегнал на жена си. Решението на съда ще стане ясно до месец.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.