Двама студенти по медицина са доброволци в областната болница

Красимир Вълчев: Децата учат повече откакто се обучават в електронна среда

Онлайн търговците търсят нови складове

5000 лв. ще е глобата за излизане без маска

Банките финансират 73% от цената на жилищата Вноските по заемите не трябва да надхвърлят 30-40% от доходите

Старши сержант с коронавирус е интубиран в пловдивска болница

Гърците ще празнуват Великден вкъщи

Доц. Атанас Мангъров: Нямам търговски интереси от масовия скрининг за COVID-19

Касабов на нова онлайн среща с УЕФА

По улиците на Ню Йорк бяха разположени мобилни морги

Тръмп и Путин ще обсъдят ниските цени на петрола и санкциите срещу Русия

Бенямин Нетаняху се е самоизолирал след контакт с болен от COVID-19

Плеймейтки стават доброволци в борбата срещу коронавируса Жанета Осипова и Михаела Тодорова решиха да помагат срещу епидемията

Водач загина при катастрофа между два тира на магистрала „Хемус“

МВР отложи предвиденото за утре тестване на сирените

Размисли и басти: Да ти настръхнат косите с Лола ди Мола!

Ако случайно сте решили да научите нещо повече за едно модно събитие от света на коафьорското изкуство, провело се този месец и не сте успели, не се притеснявайте- проблемът не е във вашата търсачка.

От информацията, която сте успели да откриете, вероятно сте запомнили, че един клуб се е „пукал по шевовете“, че е имало „горещи мачовци“ на сцената и сте се уверили колко обича пътешествията Любен Николов – главен коафьор на модния спектакъл.
От пиара на събитието, разпратен до всички медии, научаваме тези невероятни подробности и узнаваме надлежно изброени кои известни лица са били там.
Вярна на българската максима „Око да види, ръка да пипне“, пускам в действие детективските си способности и решавам да проверя информацията.

Една от Златките, Райкова – според подадената информация, не че има шанс да бъде разпозната, дефилира в ориенталски новогодишен костюм, една странна смесица от зелена кадифена рокля на популярна марка (вчера я зърнах в мола) и източна носия.
Визия, вдъхновена от някое от многобройните пътувания на коафьора, както биваме надлежно осведомени, я да позная – хвърлям чоп и се пада Грузия, или може би Древна Персия?
Понеже става дума за ревю на прически – опитвам се да открия същата сред цялата какофония от черен воал и разчепкано – сплетена вискозена нишка, захлупила главата на моделката, но не успявам. Ама къде е прическата, къде я скрихте!?
Г-н стилист, така затруднявате периодичното преброяване на дивите Златки и цветовете на косите им – единствен отличителен белег в полицейския ми регистър.

Тоалетът на Ирен Онтева трябва да е вдъхновен от руските народни приказки или от актуалните заради наближаващите празници и политически настроения образи на Дед Мороз и помощничката му Снегурочка.
Обточеният с кожи, пищно украсен кафтан и сплетените под формата на кокошник* косички потвърждават предположението ми. Вярно, че на снимката Ирен изглежда като сериозно побеснял вариант на Шрек – с излизащи от ушите пламъци, но вероятно ювелирното произведение на коафьорското изкуство не се е държало добре и се е килнало неприлично, или мадам Онтева е позабравила част от манекенстващите си хватки.
*Кокошникът представлява украшение за глава под формата на венец от руските народни носии

Усукана прическа
Опитвам се да разбера къде ни отвежда следващото творение от косми, в кои земи и светове, и се чувствам странно раздвоена между самодивите от българските приказки и принцеса Амидала от сагата „Междузвездни войни“.
Чудовищният обем и изобилието от усуканици, ама не от дедовите, е изненадало и приклещило крехката моделска снага в гръб, в изблик на модернистичен хищен изблик и излишна помпозност. Къде ли е попътувал мистър коафьорът, какво ли е сънувал, ако перифразирам името на спектакъла му, за да създаде творение като това!

Гейша
От разпратения надлежно ПР, целокупното население, проявило интерес към това събитие, остана с впечатление, че една певица била станала гейша – специално и неповторимо присъствие в модния спектакъл.
Обаче, гледай ти, и други японски момета се показаха!
Създал странно контрастиращ с традиционните, строго стилизирани прически на автентичните източни компаньонки образ, родния стилист премята гриви и разчита на грим и тоалет, за да постигне и намек за прилика.
А, да, и на банално разцъфналите бутафорни вишни…

Наталия Гуркова като гост на събитието е прилежно коафирана и гримирана, и очаквано привлича погледите към изумруденозеления си тоалет. Визия, която без съмнение ни отвежда в сладките 60-арски години. Високият кок е водещ тренд в прическите тази зима, изразителната, плътно поставена очна линия и вечното червено на червилото – също, но съчетани по този безкомпромисен начин водят до прекалено тежък за възприятията резултат.
Припомням на дамите, че силно опънатата в прибрана прическа коса има визуален лифтинг ефект, точно тази дама обаче си има в излишък от него, затова и общото звучене е леко нехармонично. Добавяме ослепителното бяло на усмивката и мис Гуркова изгрява като символ на родния трикольор, припомнящ ни местния характер на събитието.

Откривам още една хай-гостенка на събитието, малко позабравената силиконово-треньорска красавица Стела Радославова. Тоалетчето, което е облякла, е идейно, само да не бе го демонстрирала доста преди това, на събитие от разгара на лято 2014.
Направо си е като да открием 10-те разлики.
Ами малко разнообразие във визията си да бе внесла уважаемата: бижу, промяна в прическата, нещо различно. Явно много си харесва точно това съчетание от яркоцветната оформяща рокля и сакото в цвят нюд, за не се притеснява от детективските способности на модната полиция.
Постоянството е нещо добро, но креативността в модата е всичко.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.