Камион с хляб пропадна в шахта в Ловеч

Товарен автомобил за доставка на хляб е пропаднал в шахта в кв. Салито в Ловеч. Този сигнал е получил днес от телефон 112 дежурният по сигурността в местната община.

Проверка на място на общински служители е открила, че инцидентът е настъпил в резултат на разместване на решетки на дъждоприемните шахти. При огледа е било установено и че една от предпазните решетки липсва, най-вероятно - открадната.

"ВиК" АД - Ловеч е поело отговорността да обезопаси мястото и да монтира отново решетките, съобщи днес пресцентърът на Община Ловеч.

В същото време пак днес кметът от ПП ГЕРБ на Ловеч Корнелия Маринова изиска писмено от дружествата, отговарящи за експлоатацията на мрежи и съоръжения от техническата инфраструктура на областния град, да извършат проверки и ревизии на съоръженията си в града с цел да се отстранят каквито и да е предпоставки за възникване на нови инциденти, застрашаващи живота и здравето на гражданите. Писмото-разпореждане на кмета е разпратено до: "ЧЕЗ България", БТК, ВиК, "Плади компютърс", "Орбитал" и кабелните тв оператори "Близу Медия енд Броудбенд", и "Ловеч спринт".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони