Нападател на полицай: Възмущавам се, не бях на себе си

Рецидивистът Теодор Борисов/29г./, по прякор Йоско, който удари с камък полицай и скочи в коритото на река "Поройна" в Шумен, остава в ареста с постоянна мярка задържане под стража. Това реши шуменският окръжен съд в петък късно следобяд с мотива, че има опасност буйният мъж да се укрие или да извърши друго престъпление. В съдебната зала Йоско също се разкая: "Възмущавам се от себе си, но наистина не бях на себе си".

Рецидивистът, който има наказания от целия спектър на Наказателния кодекс и над 20 присъди, поиска химическа експертиза, защото преди време го заболяла главата, а приятел му дал две лилави хапчета. Полежал, а после му дошъл прилив на сили и сторил невероятни неща. Във вторник привечер той първо удари жена с намерението да й отнеме чантата, после блъска по вратата на църква, вилня в заведение, а когато полицаи поискаха да го арестуват, удари единия с камък и за финал скочи от 4 метра в коритото на реката.

Йоско смята, че е бил отровен и изповяда пред съда, че му тупти слънчевия сплит и го болят и други органи. Според магистрати, трябва да отговаря за опит за грабеж и нанесена телесна повреда на полицай.

Служебният защитник на обвиняемия обясни, че Теодор нямал намерение да обира жената, заинтригуван бил от емблемата на чантата, а тя го нагрубила и той я ударил. Губят му се моменти, но твърдял, че камъкът е паднал зад униформения. Защитникът поиска домашен арест, но магистрати постановиха решетки. Ако реши, Йоско може да обжалва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право