Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Задържаха трима за трафик на човешки органи в Косово

Отравят реформатора Мидхат паша в тъмницата Русенският валия построил железница и болници, създал модерното земеделско стопанство Образцов чифлик

Тръмп прикани японски бизнес лидери да увеличат инвестициите си в САЩ

Кандидатите за мястото на Тереза Мей вече са петима

Откриха обесен изчезналия мъж от Благоевград

Медицински екип е нападнат в Гоце Делчев при обслужване на адрес

Най-малко 50 души са пострадали при взрив на тайландско пристанище

Трима от ранените при вчерашното нападение в Лион са все още в болница

Момчето Ран пожела да тече боза от паметник-чешма на Людмил Кирков (СНИМКИ)

Полицията преследва заподозрян след бомбеното нападение в Лион

Силен трус с магнитуд 5,1 близо до Токио

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в частен имот в село Лелинци

Малтийските военни спасиха повече от 200 мигранти

Разследват два пъти продажба на кола с фалшива декларация

Районната прокуратура във Велико търново разследва куриозен случай на два пъти продажба на лек автомобил с фалшива декларация пред КАТ. Проверката била разпоредена по жалба на жена от Горна Оряховица, която се натъкнала случайно на обява в сайт за продажби на собствения си автомобил.

Жената се представила за купувач и се срещнала с продавача. Тогава с изумление разбрала, че човекът е добросъвестен купувач, който дори регистрирал на свое име колата в КАТ. Големият талон за регистрация обаче бил у дамата, а в данъчното тя се водела собственик на автомобила.

Така двамата потърпевши собственици тръгнали по ведомствата да доказват чие е реното. При разплитането на случая в „Пътна полиция“ в старата столица лъснала измамна схема. Преди месеци горнооряховката искала да си продаде возилото. Появил се купувач, с когото сключили предварителен договор. Той дал само 800 лв. от сумата. Като гаранция, че ще й плати и останалите пари в рамките на договора, тя задържала големия талон на реното. Мъжът обаче след това започнал да притиска собственичката, че му трябва автомобилът, за да отиде в Германия да прибере сина си от гурбет, но жената отказала.

Тогава първият купувач отишъл в КАТ и пуснал декларация, че изгубил талона за регистрация. Издали му нов и той обявил колата за продан. Така я изтъргувал на трето лице, което пък пуснало обява в сайт за продажби на тройно по-висока цена.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.