Разследват два пъти продажба на кола с фалшива декларация

Районната прокуратура във Велико търново разследва куриозен случай на два пъти продажба на лек автомобил с фалшива декларация пред КАТ. Проверката била разпоредена по жалба на жена от Горна Оряховица, която се натъкнала случайно на обява в сайт за продажби на собствения си автомобил.

Жената се представила за купувач и се срещнала с продавача. Тогава с изумление разбрала, че човекът е добросъвестен купувач, който дори регистрирал на свое име колата в КАТ. Големият талон за регистрация обаче бил у дамата, а в данъчното тя се водела собственик на автомобила.

Така двамата потърпевши собственици тръгнали по ведомствата да доказват чие е реното. При разплитането на случая в "Пътна полиция" в старата столица лъснала измамна схема. Преди месеци горнооряховката искала да си продаде возилото. Появил се купувач, с когото сключили предварителен договор. Той дал само 800 лв. от сумата. Като гаранция, че ще й плати и останалите пари в рамките на договора, тя задържала големия талон на реното. Мъжът обаче след това започнал да притиска собственичката, че му трябва автомобилът, за да отиде в Германия да прибере сина си от гурбет, но жената отказала.

Тогава първият купувач отишъл в КАТ и пуснал декларация, че изгубил талона за регистрация. Издали му нов и той обявил колата за продан. Така я изтъргувал на трето лице, което пък пуснало обява в сайт за продажби на тройно по-висока цена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право