„Литекс“ завърза върха на три

„Литекс“ оформи тройния възел на върха в „А“ група. С победата 4:2 над „Ботев“ тимът на Лауренциу Регекампф се изравни с досегашните лидери „Лудогорец“ и „Левски“. Но „сините“ могат да дръпнат, ако вземат точки в неделното дерби със „Славия“.
Във второ поредно домакинство „Литекс“ вкарва 4 гола. Но победата над „канарчетата“ дойде много по-трудно от 4:0 над „Славия“. Холандецът Грегъри Нелсън вкара за „Ботев“ в 27-ата минута, но последва обрат още до почивката - разписаха се Данило Асприля и Хенри Рохас. „Литекс“ отбеляза и трети гол чрез Петрус Бумал, но Нелсън завърза интригата с ново попадение - 3:2. Чак в последната минута всичко приключи, когато Асприля донесе „оранжевата“ победа.

В същото време „Черно море“ сложи край на серия от 6 поредни победи на „Локомотив“ (Пд) на неговия стадион „Лаута“ - 3:1. Теренът бе в ужасяващо състояние заради поройните дъждове от последните дни. На „Локо“ не помогна и червеният картон на защитника Стефан Станчев от гостите четвърт час преди края.

„Черно море“ започна ударно с гол на звездата си Матиас Курьор още в 7-ата минута. На контраатаки носителят на купата стигна и до още едно попадение - вкара го Мехди Бурабия. Македонският нападател Зоран Балдовалиев върна надеждите на „смърфовете“. Но в последната минута от дузпа Бурабия даде три точки за „Черно море“ и малко спокойствие за треньора Никола Спасов, който бе доста критикуван от феновете на тима напоследък. „Имахме късмет, вървеше ни в атака“, призна Адмирал Спасов, който триумфира с купата и суперкупата на България през тази година.

„Владеехме топката почти през цялото време, а ни вкараха 3 гола“, ядосваше се колегата му Петър Пашев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ