Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Глобиха двама младоженци за малки булки

Двама младоженци бяха глобени по 1000 лв. от районния съд в град Бяла, Русенско, за съжителство с малки булки. М.М.М. живял година и половина с непълнолетната Г.А.С. Макар че тя избягала от него след скандал със свекървата, той убедил родителите й да се съберат у дома им в село Полско Косово.

Е.А.И. пък се събрал в село Екзарх Йосиф с Г.Д., която също нямала 16 г. Тя дори му родила бебе и незаконното им съжителство било разкрито след сигнал до социалните служби. Детето било настанено в приемно семейство, а случаят стигнал до съда.

Т.нар. ранни бракове в Русенско носят условни присъди или глоби до 1000 лв. на младоженците, сочи съдебната практика. Те се разминават със затвора, освен ако не са отвлекли насила невръстните момичета и не могат да се разберат с родителите им.

Съвместният живот с малолетни и непълнолетни е подсъдим, обясниха магистрати. По Закона за детето склоняването към съжителство на дете под 16 г. и на съпружески начала се приема за психическо и сексуално насилие. Тогава се задейства коодинационният механизъм за жертви на домашно насилие. Случаите излизат наяве, когато младите майки потърсят помощи за раждане и отглеждане на деца или са социално неосигурени. При проверки инспекторите не откриват риск за живота им.

Проучване на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ сочи, че 46% от анкетираните ромки приемат 18 г. като нормална възраст за брак.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.