Мая Манолова: Пасарелката, която се изгражда в Пловдив, няма да осигури нормален достъп на жителите

"Пасарелката, която се изгражда в пловдивския квартал „Прослав” изглежда безумно и няма да осигури нормален достъп на хората, живеещи в двете части. Това каза Мая Манолова при срещата си с протестиращите срещу поставянето на надлез жители на квартала, съобщи "Фокус".

По думите й, са пуснати писма до институциите, които трябва да дадат обяснение защо са избрали този вариант за преминаване.

„Очакваме техните писмени отговори защо без публичност и прозрачност е взето това безумно решение. Аз лично за първи път виждам подобно съоръжение”, коментира омбудсманът пред събралите се жители на квартал „Прослав”. Според Манолова, ако властите бяха дошли да видят какво ще изграждат, щяха да вземат съвсем друго решение.

„Тук има сериозно напрежение. Ще предприема всичко необходимо. Ще се срещна с всички институции, които имат отношение по въпроса”, категорична бе Манолова. Тя смята, че тук става дума за осигуряване на достъпна среда и подобно бездушно отношение към хората, придружено с харчене на много пари, не трябва да бъде толерирано, а санкционирано.

„Добро управление означава да информираш хората, да чуеш мнението им и най-вече да отидеш на място и да ги чуеш лично”, посочи националният омбудсман.

Мая Манолова бе посрещната с аплодисменти от десетките жители на пловдивският квартал „Прослав”, които протестират за пореден път срещу изграждането на надлез, както и срещу неглижирането на проблемите на обикновения човек.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони