Болен наби санитарка и баща си в Благоевград (обзор)

Побойникът е настанен в психиатрия

Здравни работници се оплакват, че нападенията над тях зачестяват

Криминален тип наби санитарка и баща си в Спешното отделение на болницата в Благоевград. Николай Николов (36 г.) успял да избяга, но няколко часа по-късно полицията го заловила и настанила в психиатрично отделение.

Побоят станал в 2 ч след полунощ в неделя. Малко преди това в Спешния център бил доведен пациент на 70 г., който се оплакал, че паднал от леглото си и имал нараняване. Той бил пратен на скенер и санитарката Гергина Георгиева, 52-годишна, трябвало да го заведе там с количка. Скенерът показал фрактури на ребрата. Извиканият за консултация хирург поискал допълнително изследване. Точно тогава в отделението дошъл Николай, син на пострадалия. Той тръгнал след носилката с баща му, започнал да му се кара и да го удря по главата. Санитарката се опитала да го спре и тогава той нападнал нея.

“Момчето изглеждаше нормално. Но като тръгна асансьорът, започна да бие баща си. Крещеше нещо: “Всички ще умрете!” Аз мълчаливо се опитах да защитя възрастния човек, но когато вратата се отвори на 4-тия етаж и опитах да изляза, той ме хвана за косата, повали ме на земята и започна да ме рита”, разказа битата санитарка. Когато дошла полицията, се оказало, че той е психопат с криминално досие. Системно пребивал баща си, който от срам твърдял, че паднал от леглото и така си счупил ребрата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право