Арест за петима фалшификатори

Бандитите се свързвали по електронна поща

Специализираният наказателен съд прати за постоянно в ареста петима мъже, обвинени за фалшифициране на документи. Групата е заподозряна и за това, че е снабдявала и нелегални мигранти с подправени български лични карти, международни паспорти и шофьорски книжки.

Както писа “Труд”, задържаните са на възраст от 22 до 57 години и са жители на София, Велико Търново и Павликени. По време на полицейската акция, ръководена от спецпрокуратурата, на някои от адресите са били открити и наркотици, както и една полицейска униформа.

Вчера в спецсъда се оказа, че те не се познават лично помежду си, а са се свързвали по електронна поща. Готовата “продукция” от фалшификати си пращали по куриерска фирма. При обиските са били намерени подправени документи на хора с арабски имена, но все още се събират доказателства дали те са били готвени за продажба на чужденци от Близкия изток или Северна Африка, които минават транзитно през България. Много по-вероятно е бандата да е печелела добре от фалшиви шофьорска книжки, тъй като търсенето им е голямо от хора, които нямат завършено основно образование.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право