Румънски ТИР се килна край Дунав мост

Румънски ТИР се килна на една страна по бул. "България" край Дунав мост и шофьорът му оцеля по чудо, съобщиха от ГКПП. Камионът бил натоварен с текстилни материали за Букурещ. Водачът обяснил, че спирачките му отказали изведнъж и не успял да овладее волана.

Причините за инцидента се изясняват от пътна полиция. Товарът на ТИР-а е запазен, по платното има разлято гориво и спирачна течност. Трафикът в района се регулира от полицейски мотопатрули.

За да се облекчи движението на кръговото кръстовище до граничната бариера, на ГКПП вече работи специален портал за транзитно преминаващи ТИР-ове. С новата организация на движение се избягва опашката от камиони. Товарното трасе на пункта облекчава и потока от леки коли.

Заради продължаващия ремонт в румънската част на моста движението е само в едната лента на платно, като пропускането им откъм Гюргево и Русе става поетапно. Трафикът се регулира от строителни работници и светофари.

Строителството на сухопътната част от Дунав мост трябва да приключи до средата на т.г. Денонощно Дунав мост преминават над 2000 тежкотоварни автомобили.

От 1 декември т.г. пътните и винетните такси за товарни автомобили на Дунав мост ще се плащат само на ПОС-терминал с дебитни и кредитни карти, съобщиха от Митница Русе. Целта е да се ускори обработката на товарните превози и да се премахне възможността за корупционни практики. Смесеното плащане и в брой остава единствено за шофьорите на леки автомобили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини