Мачовете и спортът по телевизията днес, 24 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 24.02.2020

Великобритания е на кръстопът за регулациите Лондон трябва да претегли плюсовете и минусите на различията

Река Темза преля и наводни имение на Джордж Клуни заради бурята „Денис“

Джип се преобърна след сблъсък в паднала скала на пътя Асеновград – Смолян

„Зелените“ яхват протест срещу ЧСИ

Болница в София похарчила четвърт милион за фиктивен курс по английски за санитари

Джендър баланс на Берлинале 2020

Жълт код за силен вятър в цялата страна утре

Четирима с положителна проба за коронавирус в Англия след евакуацията от круизния кораб „Даймънд принсес“

Тръмп готов да подпише лично споразумението за мир с талибаните

Раздаваха диаманти на ревю на Поля Кинова “Палома фешън” отпразнува 15 години

Родни плагиати развиха пиесата на „Ел Периодико“

Има заподозрени за съблечено в автобус момче

Санират блокове и къщи по нови схеми

Главният прокурор Цацаров внесе в парламента още две искания за снемане на имунитета на Сидеров

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе днес в Народното събрание две искания за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител Волен Сидеров за извършени от него престъпления от общ характер през 2011 г. в Батак и през 2013 г. в София. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Исканията са във връзка с две досъдебни производства на Софийска градска прокуратура и касаят следното:

На 17.05.2011 г. в гр. Батак на площад „Освобождение“ по време на традиционните тържества, посветени на Априлската епопея, народният представител Сидеров е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – престъпление по чл. 325, ал.2 във вр. с ал. 1 от НК. По случай 135-та годишнина от историческите събития, в гр.Батак било планирано да се проведе освен традиционното отбелязване на празниците, и почитане паметта на баташките мъченици, канонизирани от Българската православна църква. С решение от 12.05.2011 г. на Общински съвет – Батак и на кмета на община Батак, били забранени политическите изяви на всички партии, както и излагането на знамена, плакати, лозунги и скандирания с такава насоченост в дните на 16.05. и 17.05.2011 г. По повод постъпило заявление от ПП „Атака“ за провеждане на митинг на 17.05.2011г., кметът на община Батак указал на партията, че мероприятието може да бъде проведено от 18.00 часа същия ден, след приключване на планираните мероприятия. На 17.05.2011 г. около 13.00 часа по време на празничния концерт, с участието на деца от мажоретен състав, Волен Сидеров, нарушавайки заповедта на кмета и решението на Общински Съвет на гр.Батак прекъснал концерта. Нахлул на трибуната, последван от симпатизанти и членове на партията, започнал да блъска децата и изтръгнал кабелите на озвучителна система, предназначена за осигуряване на празничната програма в гр.Батак. С цел опазване на децата, както и на гражданите и гостите на града и за да не се стигне до саморазправа със симпатизантите на ПП „Атака“, празничната програма прекъснала, тъй като била провалена.
На 21.05.2013 г. в гр. София, до сградата на Народното събрание, около 12.00 часа възникнал конфликт между Волен Сидеров и журналист от телевизия СКАТ. Сидеров отправил обиди и заплахи по отношение на журналиста, хванал ръцете му и бутал микрофона му, настоявал за извинение за думи на собственика на телевизия СКАТ. Репортерът бил обграден от представители на ПГ на ПП“Атака“ до стената на сградата на Народното събрание , като не го допускали да се оттегли. Пристигналият на място полицейски служител застанал между журналиста и Сидеров и придружаващите го лица, в резултат на което обграденият суспял да се оттегли. Словесната атака на Волен Сидеров се пренесла пряко върху полицейския служител, отново с обиди и заплахи. Полицаят е блъснат в областта под гърдите от Сидеров и в същото време на висок тон е обвинен от него, че сам е бутал и блъскал народен представител. В резултат от блъскането на Волен Сидеров, полицейският служител изпитал силна болка, залитнал назад и отстъпил. Кадри от това поведение са били разпространени от медиите. Събраните доказателства сочат на хулиганство, извършено с особена дързост и нанасяне на телесна повреда на полицейски служител при и по повод изпълнение на службата му.

Главният прокурор е сезирал Народното събрание на Република България, тъй като съгласно чл. 70, ал.1 от Конституцията в тези случаи Парламентът е органът, който може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване за извършените от народния представител престъпления от общ характер – престъпления по чл. 325 ал.2 във вр. с ал.1 от НК и престъпление по чл. 131 ал. 2 пр. 4 във вр. с чл. 130 ал. 2 от НК.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.